Digavar powinien być stosowany w najmniejszej skutecznej dawce przez możliwie najkrótszy czas, zgodnie z zaleceniami lekarza. W przypadku leczenia ostrych dolegliwości, czas stosowania to zwykle kilka dni do kilku tygodni, natomiast przy chorobach przewlekłych (np. reumatoidalne zapalenie stawów) lekarz może zalecić dłuższe stosowanie pod kontrolą badań.
Cześć wszystkim! Mam pytanie do osób, które brały Digavar dłużej – jak długo można go stosować? Lekarz przepisał mi go na bóle stawów, ale zapomniałam zapytać, czy to coś na stałe, czy tylko doraźnie. Trochę się boję, bo słyszałam, że NLPZ mogą rozwalać żołądek. Jakie macie doświadczenia? Ktoś brał dłużej i było okej? Dzięki za odpowiedzi!
Ja brałam Digavar przez jakieś trzy miesiące na kolano, bo po zimie zaczęło mi siadać. Pomagało, ale nie ukrywam – żołądek trochę odczuł. Niby brałam zawsze po jedzeniu, ale pod koniec zaczęłam mieć zgagę i dziwne uczucie ciężkości w brzuchu. Więc jak tylko ból trochę odpuścił, to odstawiłam i przerzuciłam się na bardziej naturalne sposoby – żelatyna, maści, no i mniej obciążałam nogę.
Mój znajomy brał dłużej, bo miał przewlekłe zapalenie stawów i mówił, że lekarz mu zalecił regularne przerwy w stosowaniu, żeby żołądek i wątroba nie dostały po dupie. Więc chyba wszystko zależy od organizmu. Jedni mogą brać miesiącami i nic im nie jest, a inni po tygodniu już czują, że coś jest nie tak.