Zazwyczaj Structum zaleca się przyjmować przez okres około 3 do 6 miesięcy w sposób ciągły, po czym można rozważyć przerwy lub powtórzenie kuracji.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/structum/jak-dlugo-nalezy-przyjmowac-structum
Zazwyczaj Structum zaleca się przyjmować przez okres około 3 do 6 miesięcy w sposób ciągły, po czym można rozważyć przerwy lub powtórzenie kuracji.
Hej dziewczyny, mam pytanie: jak długo przyjmowałyście Structum? Po ostatniej wizycie usłyszałam, że warto go włączyć, ale nie mam pojęcia, na ile miesięcy się nastawić. Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja brałam Structum przez jakieś pół roku. Zaczęłam jesienią, jak pogoda zaczęła świrować i stawy dawały mi w kość. Na początku nic specjalnego nie zauważyłam, ale potem, tak po jakichś 2-3 miesiącach, zaczęłam mieć wrażenie, że mniej mi “chrupie” w kolanach, szczególnie rano, jak wstaję z łóżka. Moja ciotka z Podlasia też się tym wspomagała (babka po pięćdziesiątce, a jeszcze w zeszłym roku tańczyła na weselu swojego syna jak szalona!), i mówiła, że lepiej się czuła po dłuższym czasie brania. Niby skutki nie przychodzą od razu, ale po kilku miesiącach faktycznie jest lżej. Jasne, nie jest to jakiś magiczny eliksir, nie mam teraz stawów jak nastolatka, ale mogę normalnie iść na spacer z psem bez marudzenia, że mnie coś boli. No i czuję, że mam większy luz w nogach, mniej takiego dziwnego uczucia sztywności. Jeśli masz możliwość i trochę cierpliwości, to daj temu trochę czasu, żeby zadziałało. Dla mnie te pół roku było tak akurat, żeby zauważyć różnicę. Teraz obserwuję, co będzie dalej, bo przed zimą może znowu sięgnę po opakowanie. Zobacz, jak zadziała na Ciebie, każda z nas jest inna, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto dać mu kilka miesięcy. W razie czego zawsze możesz przedłużyć, jak poczujesz, że to Ci służy.
Trzymam kciuki, żebyś poczuła się lepiej!