Jovesto brać rano czy wieczorem?

Jovesto można przyjmować o dowolnej porze dnia, jednak zaleca się stosowanie leku rano.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/jovesto/kiedy-brac-jovesto

Lekarz przepisał mi Jovesto na alergię, ale zapomniałam zapytać, kiedy najlepiej go brać – rano czy wieczorem? W ulotce niby piszą, że można o dowolnej porze, ale może macie jakieś doświadczenia? Zależy mi, żeby uniknąć senności albo innych niespodzianek w ciągu dnia. Jak to u Was wygląda? :slight_smile:

Hej! Ja biorę Jovesto od kilku miesięcy, głównie na sezonowy katar alergiczny. Na początku brałam go wieczorem, bo bałam się, że może mnie zmulić, ale nic takiego się nie działo. Teraz biorę rano razem z innymi lekami – tak mi wygodniej, bo nie zapominam.
Warto wiedzieć, że to lek przeciwhistaminowy nowej generacji, więc nie powinien powodować senności, ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej wypróbuj obie pory i zobacz, jak reagujesz. Dla mnie rano jest idealnie, bo przez cały dzień mam spokój z objawami. A ty spróbuj, jak ci wygodniej, i daj znać, jak się sprawdza!