Estrofem można brać zarówno rano, jak i wieczorem – najważniejsze jest zachowanie regularności i przyjmowanie leku o stałej porze każdego dnia
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/estrofem/estrofem-rano-czy-wieczorem/
Estrofem można brać zarówno rano, jak i wieczorem – najważniejsze jest zachowanie regularności i przyjmowanie leku o stałej porze każdego dnia
Czy Estrofem lepiej brać rano czy wieczorem?
Lekarz mi tylko powiedział, żebym brała codziennie o tej samej porze, ale nie sprecyzował kiedy. Biorę go od kilku dni i mam lekkie zawroty głowy, trochę mnie muli. Myślałam, że może jak będę brała o innej porze, to będzie lepiej. Jak to u Was wyglądało? Macie jakieś doświadczenia?
U mnie zdecydowanie lepiej wieczorem.
Na początku brałam rano, bo tak mi się wydawało wygodniej, ale po godzinie miałam takie uczucie senności i zamulenia, że w pracy ledwo funkcjonowałam. Trochę mnie też mdliło, jak wzięłam go na pusty żołądek. Potem spróbowałam brać po kolacji, około 20:00, i różnica była ogromna – zero zawrotów głowy, a jak coś tam pobolewało w brzuchu, to przesypiałam to w nocy.
Mam znajomą, która bierze rano i czuje się super, więc to naprawdę zależy od organizmu. Ale ja bym Ci radziła po prostu znaleźć porę, która Ci pasuje i się jej trzymać, bo najważniejsze to regularność. No i nie na pusty żołądek, bo wtedy naprawdę potrafi zakręcić w głowie!
Ja akurat biorę rano, zaraz po śniadaniu, bo wieczorem zawsze o czymś zapominam. Też się zastanawiałam, czy nie lepiej wieczorem, bo kilka dziewczyn pisało, że mają po Estrofemie senność albo lekkie bóle głowy. U mnie akurat rano sprawdza się idealnie, bo piję kawę, jem coś konkretnego i potem połykam tabletkę. Na początku miałam wrażenie, że trochę mi buja głową, takie lekkie zamglenie, ale po 3–4 dniach organizm się przyzwyczaił i teraz nic nie czuję. Zresztą lekarz mi mówił, że pora dnia nie ma znaczenia, byle zawsze o tej samej godzinie. Więc myślę, że każda z nas musi dopasować do siebie. Jak masz nudności albo zawroty, to spróbuj po kolacji – wiele dziewczyn mówi, że wtedy organizm znosi to lepiej. A jak Ci się dobrze śpi po wieczornej dawce, to tym bardziej warto spróbować.