Pierwsze efekty stosowania kremu Belogent pojawiają się zazwyczaj po kilku dniach regularnego stosowania.
Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/belogent/kiedy-efekty-po-belogent
Pierwsze efekty stosowania kremu Belogent pojawiają się zazwyczaj po kilku dniach regularnego stosowania.
Mam do Was pytanie, bo już mnie szlag trafia. Dostałem Belogent na wysypkę na rękach – czerwone placki, skóra szorstka jak papier ścierny, czasem swędzi, czasem piecze, a momentami mam wrażenie, że po prostu się rozpadnę na kawałki jak suchy chleb. Dermatolog rzucił, że to “zwykłe podrażnienie”, przepisał ten krem i tyle – zero konkretów, zero wytłumaczenia, co mi w ogóle jest.
I teraz pytanie do Was: po jakim czasie zaczęliście widzieć efekty po Belogent? Bo smaruję się już trzeci dzień i niby trochę lepiej, ale wciąż czuję, że moja skóra jest jak pergamin. No i boję się, że przestanę, a to wszystko wróci z podwójną siłą. Jak to było u Was? Ile to trwało?
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, bo już powoli tracę cierpliwość do tego smarowania i zaczynam mieć paranoję, że nic mi nie pomoże.
Ej, znam ten stan doskonale! Jak smarujesz i czekasz jak na cud, a potem stoisz przed lustrem i analizujesz każdą kropkę na skórze, jakbyś rozwiązywał zagadkę kryminalną.
Ja miałem podobną akcję z rękami – zimą wyschnięte, latem podrażnione, jak nie czerwone plamy, to swędzenie, a jak nie swędzenie, to uczucie, jakbym włożył dłonie do kuwety pełnej żwirku. Przepisywali mi różne rzeczy, ale Belogent faktycznie zrobił różnicę. Efekty zaczęły się pojawiać po jakichś 4 dniach, ale to była taka stopniowa poprawa, nie żaden efekt WOW.
Na początku miałem wrażenie, że skóra się trochę uspokaja, przestaje swędzieć, potem zrobiła się mniej czerwona. Ale najlepsze było to, że dopiero po tygodniu zauważyłem, że nie myślę już non stop o tym, jak bardzo mnie to denerwuje. To był dla mnie największy znak, że działa.
Tylko jedno Ci powiem – jak odstawisz, to patrz uważnie, czy nie wraca. Ja się trochę zapędziłem, bo było lepiej i uznałem, że już nie muszę nic smarować, no i BACH, tydzień później miałem replay w wersji hardkorowej. Więc jak coś, to na spokojnie i kontroluj sytuację.