Kiedy poprawa po Gyno-Femidazol?

Poprawa objawów po zastosowaniu Gyno-Femidazol może nastąpić już po kilku dniach od rozpoczęcia leczenia, jednak pełne ustąpienie infekcji może wymagać dłuższego czasu, zależnie od indywidualnej reakcji organizmu i stopnia zaawansowania infekcji.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/gyno-femidazol/kiedy-poprawa-po-gyno-femidazol/

Dostałam Gyno-Femidazol na infekcję i biorę go zgodnie z zaleceniem, ale cały czas się zastanawiam, kiedy właściwie powinna być poprawa po Gyno-Femidazol. Niby człowiek wie, że to nie działa jak tabletka przeciwbólowa, że nie ma efektu od razu, ale jak piecze, swędzi i jest dyskomfort, to człowiek by chciał, żeby już po jednym dniu było lepiej.

U mnie zaczęło się od pieczenia, swędzenia i takiego uczucia podrażnienia, potem doszły też upławy i już wiedziałam, że sama tego nie ogarnę. Zaczęłam leczenie, ale jestem dopiero na początku i ciągle się zastanawiam, czy to normalne, że jeszcze nie czuję jakiejś wielkiej różnicy. Najgorsze jest to, że przy takich dolegliwościach człowiek od razu wszystko analizuje, czy lek działa, czy nie działa, czy może trzeba więcej czasu. Wiadomo, że jak coś dotyczy takich intymnych spraw, to stres od razu jest większy. Dlatego chciałam zapytać, po jakim czasie u Was było lepiej po Gyno-Femidazol i czy poprawa przyszła nagle, czy raczej stopniowo z dnia na dzień?

U mnie poprawa nie była od razu, i szczerze mówiąc na początku też już zaczynałam się nakręcać, że może lek nie działa. Też miałam pieczenie i swędzenie, człowiek ledwo funkcjonował normalnie, bo cały czas czuł dyskomfort. Po pierwszych dniach nie miałam jakiejś spektakularnej zmiany, bardziej takie delikatne wyciszenie objawów. Dopiero potem zauważyłam, że z dnia na dzień jest trochę lżej i mniej mnie to wszystko męczy. Wydaje mi się, że przy takich lekach trzeba dać chwilę czasu, bo to jednak działa miejscowo i organizm też musi się uspokoić. Ja pamiętam, że najbardziej się denerwowałam właśnie przez to, że chciałam natychmiastowej poprawy, a to tak nie działa. U mnie najpierw zeszło pieczenie, potem dopiero przestałam czuć taki dyskomfort przez cały dzień. Moja koleżanka miała podobnie i też mówiła, że na początku człowiek ma wrażenie, że nic się nie dzieje, a potem nagle orientuje się, że od dwóch dni nie myśli już o tym co chwilę. Tak że według mnie, jeśli to dopiero początek, to jeszcze bym się nie zniechęcała, bo poprawa często przychodzi stopniowo, a nie od razu jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Na początku bardziej miałam wrażenie, że lek „pracuje”, bo raz było lepiej, raz gorzej, ale po kilku dniach zaczęłam czuć, że już nie piecze tak mocno i że mniej mnie wszystko drażni. To nie była jakaś wielka zmiana od razu, tylko bardziej takie powolne uspokajanie się wszystkiego.