Sildenafil jest lekiem stosowanym w leczeniu zaburzeń erekcji. Chociaż alkohol nie wpływa bezpośrednio na działanie sildenafilu, może wpłynąć na jego skuteczność oraz zwiększyć ryzyko wystąpienia niepożądanych skutków ubocznych.
Mam 31 lat i dostałem receptę na Sildenafil w dawce 50 mg (lekarz zalecił taką dawkę) po raz pierwszy, ponieważ miałem problem z utrzymaniem erekcji lub w ogóle z jej osiągnięciem w kilku sytuacjach, głównie przez ogólny niepokój. Gdy stres jest niski, wszystko działa normalnie. Ale jeśli jestem na mieście, wypiję kilka piw albo drinków i chcę być z kobietą, to czy 50 mg Viagry będzie niebezpieczne? Na przykład, czy może sprawić, że zemdleję albo dostanę zawału?
Zamierzam najpierw przetestować to solo, żeby sprawdzić, jak reaguję. Ale oczywiście nie chciałbym żadnych przykrych skutków ubocznych, jak czerwona twarz, kołatanie serca, nudności, wzdęcia czy omdlenie, szczególnie będąc w towarzystwie dziewczyny .
Będzie z Tobą wszystko w porządku. Mam 32 lata i biorę 100 mg każdego weekendu, gdy wychodzę pić i wiem, że tej nocy będę uprawiał seks. Alkohol faktycznie sprawia, że tabletka działa trochę słabiej, dlatego biorę 100 mg, ale mimo to wciąż działa. Polecam jednak wypić pół litra wody podczas zażywania tabletki – to pomaga. Jedyny minus jest taki, że następnego dnia kaca można odczuwać bardziej.
Powinno być w porządku, ale nie przesadzaj z alkoholem… Najpierw wypróbuj na spokojnie samemu. A tak, przy okazji – zaopatrz się w spray do nosa na wypadek zatkanego nosa.
Warto mieć pod ręką dwie tabletki Sudafedu 30 mg (takiego, który odbiera się w aptece po podpisaniu). Świetnie pomaga na zatkany nos, zaczerwienioną twarz albo gdy efekty Sildenafilu stają się zbędne, bo „zabawa” się nie odbyła.