Opinie Amotaks Dis

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Amotaks Dis w leczeniu zakażeń bakteryjnych? Czy zauważyliście szybką poprawę objawów, takich jak ból gardła, zapalenie zatok, ucha, oskrzeli albo infekcja dróg moczowych? Po ilu dniach od rozpoczęcia antybiotyku poczuliście realną ulgę? Czy zdarzyły się u Was działania niepożądane, na przykład biegunka, ból brzucha, nudności, wysypka skórna albo reakcja alergiczna? Jak organizm zareagował na lek i czy konieczna była zmiana antybiotyku? Interesuje mnie też, jak oceniacie wygodę stosowania tej formy – tabletki do rozpuszczania faktycznie są łatwiejsze do przyjęcia niż klasyczne kapsułki?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Ja brałam Amotaks Dis na ostre zapalenie zatok, bo już nie dawałam rady z bólem głowy i twarzy. Najpierw myślałam, że to zwykłe przeziębienie, ale po kilku dniach było tylko gorzej – gorączka, ropna wydzielina, totalne rozbicie. Po dwóch dniach od rozpoczęcia antybiotyku poczułam wyraźną poprawę. Ból się zmniejszył, przestało mnie „rozsadzać” w okolicach czoła i policzków, a po około 4–5 dniach naprawdę stanęłam na nogi. Dla mnie dużym plusem była forma – Amotaks Dis można rozpuścić w wodzie, więc nie musiałam połykać dużej kapsułki (z czym zawsze mam problem). Smak nie jest jakiś straszny, da się wypić bez dramatu. Zawsze po wypiciu dolewałam odrobinę wody do szklanki i dopijałam, żeby mieć pewność, że cała dawka została przyjęta. Jeśli chodzi o skutki uboczne – u mnie pojawiła się lekka biegunka i uczucie „burczenia” w brzuchu, ale dało się to przeżyć. Brałam osłonowo probiotyk i było w miarę ok. Nie miałam żadnej wysypki ani reakcji alergicznej.