Opinie Argosulfan

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Argosulfan? Czy zauważyliście poprawę w leczeniu oparzeń, odleżyn lub owrzodzeń podudzi? Czy wystąpiły u Was skutki uboczne, takie jak podrażnienie skóry, pieczenie czy reakcje alergiczne? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Miałem poparzenie na palcu jakieś 10 lat temu i lekarz przepisał mi Argosulfan. Od tego czasu stosuję go na prawie każde zranienie skóry lub wysypkę. Z mojego doświadczenia wynika, że przyspiesza proces gojenia i działa wyjątkowo dobrze. Oczywiście, nie należy go stosować, jeśli ktoś jest uczulony na sulfonamidy. To mój ulubiony lek i uważam, że zdecydowanie powinien być dostępny bez recepty.

Lek ma zastosowanie nie tylko przy oparzeniach, ale również przy ranach na skórze, doskonale leczy odleżyny. Działa niemal błyskawicznie, łagodzi ból. Chyba jedyny o tak wysokiej skuteczności. Niestety na receptę, do tego bez refundacji. Warto mieć go w swojej apteczce.