Wasze doświadczenia z Avamys na alergiczny nieżyt nosa? Interesuje mnie po jakim czasie pojawia się ulga i które objawy znikają najszybciej (zatkany nos, kichanie, wodnista wydzielina, świąd/łzawienie oczu). Dajcie znać, jak u Was sprawdza się technika aplikacji (kierowanie dyszy na zewnątrz od przegrody, unikanie spływania do gardła) oraz dawkowanie – jedno czy dwa podania dziennie i o jakiej porze działa najrówniej. Czy łączyliście spray z płukaniem solą lub antyhistaminą i czy to realnie poprawiło kontrolę objawów w „szczytach” pylenia?
Nie widzę większej poprawy po Avamys. Na początku daje chwilową ulgę, a potem mocno wysusza i znów robię się zatkany/a. Mam wrażenie, że im dłużej stosuję, tym gorzej – spray jest dla mnie bardzo wysuszający. Liczyłam, że pomoże na przewlekłe zatkanie i zaleganie, ale efekt był ograniczony i krótkotrwały. Na razie nie spełnił moich oczekiwań
Efekty po Avamys mam wręcz rewelacyjne – wybawił mnie z mojego „zatokowego koma”. Obrzęk i zatkanie były tak silne, że czułam/em się otępiała i mogłam zasnąć na stojąco; po sprayu znowu żyję normalnie, zero „koma” z zatok, głowa jakby odetkana. Ale jest też druga strona: w ok. 3 tygodnie przybyło mi ~5 funtów i mam bardzo suche, podrażnione oczy. Dlatego jestem rozdarta – nos i zatoki czują się najlepiej w życiu, ale nie chcę przybierać na wadze ani męczyć oczu.
Dla mnie Avamys naprawdę pomaga przy spływaniu z zatok, zwłaszcza gdy męczy mnie katar sienny. Czuję wyraźną ulgę i łatwiej mi oddychać, tylko szkoda, że efekt nie utrzymuje się dłużej. Często mam pokusę, żeby psikać częściej niż raz dziennie, ale tego nie robię, bo trzymam się zaleceń dawkowania.
Avamys całkowicie złagodził moje reakcje alergiczne na pyłki – dosłownie jak cud. Od lat mam silne alergie sezonowe, które potrafiły wyłączyć mnie z normalnego funkcjonowania, a po tym sprayu objawy praktycznie zniknęły. Nie mogę się nachwalić tego leku – przestałam kichać, nie mam zatkanego nosa, oczy mnie nie swędzą. To dla mnie prawdziwy przełom, bo nic wcześniej nie działało tak skutecznie. Avamys to prawdziwy ratunek dla osób, które całe życie męczą się z pyleniem i alergią.