Opinie Biotropil

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Biotropilu (piracetamu)? Czy przyjmowaliście go z powodu problemów z pamięcią, koncentracją, zawrotów głowy, szumów usznych albo w innych wskazaniach neurologicznych? Czy zauważyliście realną poprawę w funkcjonowaniu poznawczym, łatwiejsze skupienie uwagi, lepszą pamięć krótkotrwałą albo ogólne „rozjaśnienie” myślenia po pewnym czasie stosowania? Po jakim czasie pojawiły się pierwsze efekty – czy było to po kilku dniach, tygodniach, a może dopiero przy dłuższej terapii. Jak wyglądało dawkowanie i czy zmiana dawki miała wyraźny wpływ na działanie leku? Jeśli chodzi o tolerancję, czy wystąpiły u Was skutki uboczne, takie jak nerwowość, pobudzenie, problemy ze snem, bóle głowy, dolegliwości żołądkowe albo zawroty głowy? A może lek był dobrze tolerowany i nie powodował żadnych nieprzyjemnych objawów?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Dostałam Biotropil na zawroty głowy i problemy z koncentracją – takie „zamglenie”, że czytałam coś i po chwili nie wiedziałam, co czytałam. Na początku byłam nastawiona sceptycznie, bo to niby „lek na mózg”, a ja się bałam, że mnie pobudzi albo zrobi nerwową. Pierwszy tydzień był średni – lekkie bóle głowy, takie uczucie napięcia i byłam trochę rozdrażniona, ale nie jakoś dramatycznie.

Po około 10–14 dniach zaczęłam zauważać poprawę. Zawroty głowy były rzadsze, a w pracy łatwiej było mi się skupić. Nie było efektu „wow”, ale raczej takie spokojne, stopniowe ogarnianie codzienności. Nie czułam się sztucznie pobudzona, tylko po prostu trochę bardziej „obecna”.

Minusy też były. U mnie pojawił się większy apetyt i waga poszła lekko w górę, może z 1,5–2 kg. Dopiero po czasie skojarzyłam, że częściej coś podjadałam, zwłaszcza wieczorem. Do tego bywałam senna w ciągu dnia, co trochę mnie zaskoczyło, bo liczyłam raczej na więcej energii.