Opinie Nootropil

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Nootropilu? Czy zauważyliście poprawę pamięci, koncentracji albo jasności myślenia przy jego stosowaniu? Interesuje mnie też, czy pomógł komuś przy zawrotach głowy, „mgle mózgowej”, problemach z koncentracją po stresie, chorobie albo przemęczeniu. Jak szybko zauważyliście pierwsze efekty – po kilku dniach czy dopiero po dłuższym czasie regularnego brania? Czy działanie było subtelne czy raczej wyraźnie odczuwalne w codziennym funkcjonowaniu (praca, nauka, rozmowy, zapamiętywanie)?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Brałam Nootropil przez kilka miesięcy i mogę się podzielić swoją opinią, bo sama przed rozpoczęciem szukałam takich zwykłych, ludzkich wpisów, a nie ulotek. U mnie lek był przepisany na problemy z koncentracją, taką mgłę w głowie i ciągłe uczucie, że wszystko robię wolniej niż kiedyś. Praca przy komputerze, stres, mało snu – pewnie klasyka. Na początku nie czułam nic spektakularnego i nawet myślałam, że to kolejny lek „na papierze”. Dopiero po jakichś 2–3 tygodniach zauważyłam, że łatwiej mi się skupić, szybciej łapałam wątki w rozmowie i nie musiałam czytać maila pięć razy, żeby zrozumieć, o co chodzi.To nie jest lek, który daje kopa albo euforię. Raczej takie delikatne uczucie, że głowa pracuje spokojniej i czyściej. Nie miałam żadnych zmian nastroju ani „odcięcia emocji”, więc dla mnie to absolutnie nie był żaden psychotrop w potocznym sensie. Z minusów – jak brałam tabletkę za późno w ciągu dnia, to gorzej spałam, więc przeniosłam wszystko na rano i było okej. Raz czy dwa bolała mnie głowa, ale nie wiem, czy to od leku, czy od zmęczenia.