Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Memotropilu? Czy zauważyliście poprawę koncentracji, pamięci, sprawności myślenia albo ogólnego „rozjaśnienia” w głowie, np. przy problemach z pamięcią, zawrotach głowy, szumach usznych czy po przebytych problemach neurologicznych? Interesuje mnie też, po jakim czasie pojawiły się pierwsze efekty i czy były one wyraźne, czy raczej subtelne i narastające stopniowo. Czy podczas stosowania Memotropilu wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak pobudzenie, nerwowość, problemy ze snem, bóle głowy, dolegliwości żołądkowe albo uczucie „roztrzęsienia”? A może wręcz przeciwnie – lek był dobrze tolerowany i nie dawał praktycznie żadnych nieprzyjemnych objawów? W jakich sytuacjach Memotropil sprawdził się u Was najlepiej, a kiedy nie spełnił oczekiwań. Wasze opinie i doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozważają rozpoczęcie terapii tym lekiem albo zastanawiają się, czego realnie można się po nim spodziewać.
Brałam Memotropil kilka miesięcy temu i podzielę się swoim doświadczeniem, może komuś się przyda. Dostałam go na zawroty głowy, problemy z koncentracją i takie ciągłe „zamulenie”, że człowiek chodził jakby nie do końca obecny. Na początku byłam sceptyczna, bo to nie jest lek, po którym coś czuć od razu. Pierwsze dni – kompletnie nic. Już chciałam odpuścić, bo myślałam, że znowu tabletki, które tylko się bierze, a efektów brak. Dopiero po około tygodniu zauważyłam, że trochę mniej kręci mi się w głowie, a po dwóch tygodniach było wyraźniej – łatwiej było mi się skupić, nie zapominałam tak często prostych rzeczy, w pracy szło mi sprawniej. Nie miałam żadnych dziwnych skutków ubocznych, żadnego „otępienia” ani zmian nastroju. Jedynie na początku byłam trochę bardziej pobudzona wieczorem, więc starałam się brać go wcześniej w ciągu dnia. Pamięć nie poprawiła się jakoś spektakularnie, ale miałam wrażenie, że jak głowa przestała być taka ciężka, to i zapamiętywanie przyszło naturalnie.