Jak oceniacie efekty stosowania Biseptolu i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z zakażeniami dróg moczowych, przewodu pokarmowego czy dróg oddechowych, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!
Miałam silne pieczenie związane z zakażeniem dróg moczowych i zaczęłam stosować Biseptol. Po przeczytaniu opinii byłam przerażona! Jako osoba, która już cierpi na lęki, opinie naprawdę mnie zestresowały! Bardzo boję się przyjmować nowe leki, i powinnam wiedzieć, żeby nie czytać recenzji. W końcu zdecydowałam się wziąć pełny cykl leczenia i wszystko było w porządku – Biseptol skutecznie wyleczył moje zakażenie. Zafundowałam sobie zupełnie niepotrzebny stres, martwiąc się na zapas, czytając opinie i rozmyślając o tym! Miałam tylko drobne trudności z połykaniem tabletek, ponieważ są dość duże, ale udało mi się je przeciąć na pół i wziąć połówki, co rozwiązało ten problem. Podsumowując, żałuję, że przeczytałam te negatywne opinie i niepotrzebnie wprowadziłam się w taki niepokój. Rozumiem, że każdy jest inny, dlatego leki działają i wpływają na nas w różny sposób. Mam nadzieję, że moja opinia pomoże komuś, kto też potrzebuje Biseptolu, ale jest przerażony przez opinie.
Wrzucam zdjęcie opakowania Biseptolu 960, który dostałem po zakażeniu gronkowcem. Miałem dwie rany na goleni po przecięciu zardzewiałym drutem. Początkowo stosowałem tylko dostępny bez recepty krem na rany, ale z czasem rozwinęło się silne zakażenie. Biseptol przyjmowałem przez 10 dni w dawce 2 tabletek dwa razy dziennie. Po zakończeniu kuracji rany całkowicie się zagoiły, a przy okazji ustąpiły również objawy infekcji zatok. Zwróciłbym tylko uwagę na układ pokarmowy, ponieważ podczas leczenia warto zadbać o probiotyk.
Moim zdaniem większość osób, które mają dolegliwości ze strony układu pokarmowego podczas stosowania Biseptolu, nie przyjmuje probiotyku i nie zmienia diety na czas kuracji. Jestem obecnie w 9. dniu z 10 i nie wystąpiły u mnie żadne działania niepożądane. Przyjmuję jednak dwa różne probiotyki, zdrowo się odżywiam i wypijam ponad 3 litry wody dziennie. Wcześniej również źle znosiłem antybiotyki, ale wynikało to głównie z braku wiedzy i odpowiedniego przygotowania.
Brałem Biseptol dwa razy dziennie przez 7 dni z powodu zakażenia dróg moczowych. Drugiego dnia musiałem oddawać mocz mniej więcej co 20 minut, ale trzeciego dnia wszystko wróciło do normy. Było to jedyne działanie niepożądane podczas całej kuracji. Infekcja całkowicie ustąpiła, dlatego w razie potrzeby zastosowałbym Biseptol ponownie.
Biseptol został mi przepisany na silne zakażenie dróg moczowych i na szczęście wcześniej nie czytałam opinii, bo prawdopodobnie bałabym się go przyjąć. Nie miałam żadnych działań niepożądanych. Brałam 2 tabletki dziennie, co 12 godzin, przez 7 dni, a objawy zaczęły ustępować już drugiego dnia. Zdecydowanie zastosowałabym Biseptol ponownie i zachowałam nawet ulotkę, żeby pamiętać, który lek mi pomógł. To pokazuje, że każdy może reagować na lek inaczej. Negatywne opinie nie zawsze oddają pełny obraz, ponieważ osoby z dobrymi doświadczeniami rzadziej je opisują.
Biseptol bardzo mnie odwadniał. Podczas kuracji zjadłem pół paczki chipsów i po dużej ilości soli przez dwa dni miałem zawroty głowy oraz wymioty. Pojawiła się również suchość w ustach, która nasilała się przez 7 dni leczenia. Kilka godzin po przyjęciu tabletki trudno było mi mówić i przełykać. Dodatkowo nadal często odczuwałem pilną potrzebę oddawania moczu, dlatego nie wiedziałem, że zakażenie dróg moczowych już ustąpiło. Objawy zniknęły dopiero po zakończeniu kuracji. Badania wykazały jednak, że infekcja została wyleczona, więc Biseptol okazał się skuteczny.
Obiecałam sobie, że po zakończeniu kuracji napiszę opinię, ponieważ przed rozpoczęciem leczenia sama szukałam informacji o Biseptolu. Bardzo bałam się go przyjąć po przeczytaniu wielu negatywnych komentarzy i zwlekałam, dopóki leczenie nie stało się konieczne. Ostatecznie nie było jednak tak źle. Nie miałam problemów żołądkowych ani poważnych działań niepożądanych. Najbardziej dokuczał mi silny ból głowy, który utrzymywał się przez całą kurację. Czasami pojawiały się lekkie nudności, a zasypianie było trochę trudniejsze niż zwykle. Poza tym wszystko przebiegło dobrze. Ból ustąpił, infekcja została wyleczona i wróciłam do normalnego funkcjonowania. W moim przypadku zastosowanie Biseptolu było tego warte.
Brałem Biseptol przez 10 dni z powodu infekcji prostaty, po jednej dawce dwa razy dziennie. Siódmego dnia pojawił się ból głowy, ale nie miałem innych wyraźnych działań niepożądanych. Równocześnie stosowałem probiotyk, leki przeciwbólowe oraz paracetamol. Podczas kuracji nasiliły się u mnie również hemoroidy, ale objawy były możliwe do opanowania. Ogólnie byłem przygotowany na gorączkę i gorsze samopoczucie, jednak leczenie przebiegło dość łagodnie.
Ponieważ bardzo rzadko przyjmuję antybiotyki, zdecydowałam się stosować jedynie jedną czwartą zaleconej dawki Biseptolu, czyli pół tabletki raz dziennie. Mam 53 lata i nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio brałam antybiotyk. Po rozpoczęciu leczenia uczucie zatkania ucha ustąpiło, a ból zniknął. Nie wystąpiły u mnie nudności, uderzenia gorąca, bóle mięśni ani inne działania niepożądane. Było to moje pierwsze zakażenie dróg moczowych i jestem zadowolona z efektów leczenia.
Jestem w czwartym dniu stosowania Biseptolu i jak dotąd nie mam żadnych problemów. Nie rozumiem negatywnych opinii dotyczących wygody stosowania — lek przyjmuje się dwa razy dziennie, więc wystarczy ustawić przypomnienie w telefonie. Wydaje się, że Biseptol pomaga, ale ostateczny efekt będzie można ocenić po zakończeniu 7-dniowej kuracji.