Opinie Cerazette

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Cerazette? Czy zauważyliście poprawę w zakresie kontroli cyklu menstruacyjnego oraz jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Rozumiem, że leki działają na każdego inaczej, ale dla mnie Cerazette to prawdziwe wybawienie. Dołączyłam do internetowej platformy medycznej, gdzie przepisano mi ten środek. Po przeczytaniu opinii byłam przerażona perspektywą jego przyjmowania. Poprosiłam nawet o inny preparat, ale poinformowano mnie, że mój ubezpieczyciel nie pokrywa kosztów innych marek. Z natury jestem osobą, która często czuje się smutna i emocjonalna, z huśtawkami nastroju. Nie miałam wyboru, więc zaczęłam brać Cerazette i, o rany, nigdy nie czułam się bardziej normalnie. Budzę się wypoczęta i ogólnie czuję się znacznie spokojniejsza. To moje pierwsze doświadczenie z doustną antykoncepcją hormonalną, mam 25 lat. Kiedyś próbowałam zastrzyku antykoncepcyjnego i nienawidziłam tego; byłam tak wściekła, że rzucałam talerzami z zmywarki o ścianę jak frisbee… Ale Cerazette po prostu uwielbiam. Nie wiem, czy to kwestia hormonalna i czy lek pomógł mi to zrównoważyć, ale w moim przypadku działa świetnie.

Przez 3 lata zmagałam się z migrenami, które pojawiały się tylko podczas miesiączki. 18 miesięcy temu przepisano mi Cerazette. Brałam ją codziennie bez przerwy przez 3 miesiące, a potem robiłam przerwę na krwawienie. Obecnie jestem całkowicie wolna od migren i powoli zbliżam się do menopauzy. Możliwe, że wkrótce całkowicie odstawię Cerazette. Co za ulga – żadnych migren! Gorąco polecam!!!

Stałam się bardzo rozdrażniona, humorzasta, przygnębiona. W ciągu dwóch miesięcy przytyłam 9 kilo, co było dla mnie ciosem – zwłaszcza że wcześniej odstawiłam Yasmin i wszystko wracało do normy. Teraz wracam z powrotem do Yasmin, bo mam dość tego ciągłego zmęczenia, złości, smutku i… całkowitego braku libido! To nie do zniesienia.

Biorę Cerazette już prawie 4 lata i nadal jestem bardzo zadowolona. Skutki uboczne miałam tylko przez pierwszy miesiąc – lekka tkliwość piersi i wzdęcia. Poza tym żadnych problemów. Miesiączki są bardzo krótkie (około trzy i pół dnia), a skóra cały czas wygląda świetnie, nawet w stresujących okresach.

Ta tabletka dała mi praktycznie wszystkie możliwe skutki uboczne i po 5 miesiącach nadal się utrzymywały – a może nawet było gorzej. Cerazette powodowała u mnie bóle głowy, byłam rozdrażniona i miałam silniejsze niż zwykle bóle miesiączkowe. Ogólnie – nie polecam.