Opinie Novynette

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Novynette? Czy zauważyliście poprawę w zakresie kontroli cyklu menstruacyjnego oraz jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosowałam Novynette przez 5 lat. Pierwsze 2 lata były świetne – lekkie miesiączki, poprawa stanu skóry itp. Jednak z czasem wszystko zaczęło się zmieniać. W 2018 roku zaczęłam odczuwać ciągły niepokój, jakby ściany się na mnie zamykały. Moja lękliwość rosła z każdym dniem. Popadłam w głęboką depresję, rozważając samobójstwo. Pojawiły się agresywne myśli – chęć skrzywdzenia innych. Fizycznie przytyłam 13 kg w ciągu 2 lat, skóra stała się tłusta. Spałam ponad 12 godzin, a mimo to brakowało mi energii. Huśtawki nastrojów. Codzienny płacz – brak kontroli nad emocjami. Postanowiłam, że dość tego. Natychmiast odstawiłam Novynette. Minęły teraz 2 miesiące – już nie płaczę codziennie, mój nastrój znacznie się poprawił, a skóra jest mniej tłusta. Mój rytm snu zaczyna się regulować, mam więcej energii. Novynette przez pierwsze 2 lata było świetne. Jednak w pewnym momencie to się zmieniło. Możliwe, że z wiekiem moje ciało zaczęło się zmieniać i Novynette przestało na mnie działać.