Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Concor w leczeniu nadciśnienia tętniczego, choroby niedokrwiennej serca lub przewlekłej niewydolności serca? Czy zauważyliście poprawę w kontroli ciśnienia krwi, redukcję objawów dławicy piersiowej lub poprawę wydolności serca? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmęczenie, zawroty głowy, uczucie zimna w kończynach, zaburzenia żołądkowo-jelitowe czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Podczas stosowania leku Concor zauważyłem, że łatwo się męczę bez wysiłku fizycznego, odczuwam zmęczenie i zdarza mi się zasnąć, siedząc na krześle. Dodatkowo pojawiły się obrzęki stóp i kostek.
Po Concorze zauważyłem przyrost masy ciała, mimo że wcale nie jem więcej — wręcz przeciwnie, ostatnio mam wrażenie, że jem mniej niż wcześniej. Do tego coraz trudniej mi złapać oddech przy wysiłku, nawet przy zwykłym chodzeniu czy wejściu po schodach, i ogólnie czuję się jakiś bardziej przygaszony.
Dzisiaj zmierzyłem ciśnienie i wyszło 92/50, puls 62, więc już sam nie wiem, czy ten lek nie działa u mnie za mocno. Rozumiem, że Concor ma obniżać tętno i ciśnienie, ale przy takich wynikach zaczynam się zastanawiać, czy to właśnie nie stąd bierze się moje zmęczenie, cięższy oddech przy wysiłku i problem z wagą.
Po Concorze zauważyłem przyrost masy ciała, mimo że wcale nie jem więcej — wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że jem mniej niż wcześniej. Do tego coraz trudniej mi złapać oddech przy wysiłku, nawet przy zwykłym chodzeniu czy wejściu po schodach.
Puls mam teraz naprawdę niski, często w okolicach 60/min, i zastanawiam się, czy to nie wpływa na moje ogólne zmęczenie i już wcześniej słaby metabolizm. Lek miał pomóc na serce i ciśnienie, ale te objawy zaczynają mnie niepokoić, zwłaszcza ta duszność przy wysiłku.
Ciśnienie i puls były po Concorze dobre, a większych skutków ubocznych właściwie nie miałem. Brałem go przez dwa lata i byłem zadowolony, ale potem odstawiłem na rok — i to był błąd. Wróciłem do leku, bo bez niego wyniki znowu nie były takie stabilne. Teraz jestem z powrotem na Concorze i tym razem zamierzam trzymać się leczenia, skoro ciśnienie i tętno są pod kontrolą.