Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Cyclo-Progynova? Czy zauważyłyście poprawę w łagodzeniu objawów menopauzy, takich jak uderzenia gorąca, wahania nastroju czy problemy ze snem? Czy lek pomógł w regulacji cyklu miesiączkowego lub leczeniu braku miesiączki? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład bóle głowy, tkliwość piersi, przyrost masy ciała czy zmiany nastroju? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!
Mam 49 lat, menopauza weszła nagle – uderzenia gorąca, poty, nerwy z niczego, bezsenność i uczucie, że moje ciało „nie jest moje”. Lekarka zaproponowała mi właśnie ten lek i powiem Wam szczerze – po około dwóch tygodniach poczułam różnicę. Uderzenia gorąca prawie zniknęły, zaczęłam normalnie spać i znów mam energię, żeby coś robić, a nie tylko marzyć o drzemce po pracy. Biorę Cyclo-Progynova już czwarty miesiąc, w schemacie 21 dni tabletek i tydzień przerwy, i wszystko mam regularne jak w zegarku. Co ważne, skończyły się te plamienia, które miałam wcześniej nieregularnie. Trochę obawiałam się skutków ubocznych, ale poza lekkim bólem piersi w pierwszym miesiącu nic złego się nie dzieje. Czuję się spokojniejsza, mniej drażliwa, a mąż mówi, że „wróciła stara ja”. Wiem, że to hormon i każda z nas reaguje inaczej, ale dla mnie Cyclo-Progynova okazała się ogromną ulgą po miesiącach męczarni. Dostałam receptę online, więc cały proces był szybki – wypełniłam formularz, lekarz się ze mną skontaktował i po kilku godzinach miałam kod recepty. Jeśli ktoś się waha – warto spróbować, oczywiście po konsultacji z lekarzem, bo naprawdę może zmienić jakość życia.