Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Femoston mini? Czy zauważyłyście poprawę w łagodzeniu objawów menopauzy, takich jak uderzenia gorąca, wahania nastroju czy problemy ze snem? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład bóle głowy, tkliwość piersi czy zmiany masy ciała? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!
Ja stosuję Femoston mini od około 7 miesięcy i mogę śmiało powiedzieć, że ten lek naprawdę poprawił moje samopoczucie po menopauzie. Przed rozpoczęciem terapii miałam bardzo nasilone uderzenia gorąca, nocne poty i bezsenność – praktycznie każdej nocy budziłam się kilka razy, a w dzień byłam wyczerpana. Po mniej więcej 3–4 tygodniach od rozpoczęcia przyjmowania Femostonu objawy zaczęły stopniowo znikać. Teraz śpię normalnie, nie mam już takich wahań nastroju, a uderzenia gorąca zdarzają się bardzo rzadko. Zauważyłam też, że poprawiła mi się kondycja skóry i włosów, które wcześniej były bardzo przesuszone. Co ważne – lek działa bardzo łagodnie, nie miałam żadnych skutków ubocznych poza lekkim bólem głowy w pierwszych dniach, który szybko minął. Lekarz dobrał mi właśnie wersję Femoston mini, bo ma najmniejszą dawkę hormonów, a mimo to okazał się wystarczająco skuteczny. Dla mnie największym plusem jest to, że czuję się znowu „sobą” – mam więcej energii, lepszy nastrój i wreszcie normalne noce bez potów i nerwowości. Wcześniej trochę obawiałam się HTZ, ale dziś nie żałuję decyzji o rozpoczęciu terapii. Jeśli ktoś przechodzi menopauzę bardzo ciężko, to naprawdę warto porozmawiać z lekarzem o Femoston mini, bo może diametralnie poprawić jakość życia.