Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Regulon w ramach antykoncepcji? Czy zauważyliście poprawę w kondycji skóry, stabilizację cyklu, a także jakiekolwiek skutki uboczne, takie jak plamienia międzymiesiączkowe, zmiany nastroju, bóle głowy, czy wrażliwość piersi? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających stosowanie tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Przeczytałam opinie na temat Regulonu po wykupieniu recepty i byłam dość przerażona, zanim zaczęłam go stosować. Jednak teraz jestem zachwycona, że zdecydowałam się spróbować, bo szczerze mówiąc, to najlepsza tabletka antykoncepcyjna, jaką kiedykolwiek stosowałam. Moja skóra wygląda świetnie, nie była tak czysta od czasów nastoletnich! Jedną z rzeczy, których zawsze nie znosiłam przy tabletkach antykoncepcyjnych, były plamienia międzymiesiączkowe, co było problemem niemal przy wszystkich tabletkach, które próbowałam. Ale przy Regulonie to się nie wydarzyło i jestem tym zachwycona!
Mam lepszy nastrój, lepiej śpię, mój libido jest na wysokim poziomie, a nawet zauważam, że mam więcej orgazmów. Czytałam, że skutki uboczne mogą być bardziej zauważalne u kobiet po trzydziestce, a ja mam 34 lata. Jedyne skutki uboczne, jakie odczułam, to lekkie bóle głowy w pierwszym tygodniu (łatwe do opanowania przy pomocy lekkiego środka przeciwbólowego) oraz delikatna wrażliwość piersi, co i tak jest mniej intensywne niż to, co odczuwam podczas okresu. Co do wagi – nawet trochę schudłam!