Jakie są Wasze doświadczenia z lekiem Microgynon? Czy zauważyliście poprawę w regulacji cyklu menstruacyjnego lub łagodzeniu objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Czy wystąpiły u Was skutki uboczne, takie jak nudności, bóle głowy, wahania nastroju, przyrost masy ciała czy zmniejszenie libido? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla innych osób stosujących ten lek – każda historia ma znaczenie!
Stosuję Microgynon od około 7 lat i muszę powiedzieć, że sprawdza się u mnie bardzo dobrze. Nie zauważyłam znaczącego przyrostu wagi (na początku byłam trochę bardziej głodna, ale to szybko minęło!). Libido nieco się zmniejszyło, ale moja skóra i nastrój są stabilne od lat! Używam go tylko jako środka antykoncepcyjnego i tylko raz próbowałam innej pigułki (wróciłam po miesięcznych wakacjach, przytyłam i naturalnie winiłam za to tabletkę, a nie jedzenie)… po jednym cyklu na innej pigułce zdecydowałam, że potrzebuję wrócić do tego, co działa na moje ciało – wróciłam do Microgynonu. Nie miałam wysokich oczekiwań wobec tego leku – nie spodziewałam się cudów. Spełnia swoje zadanie, z minimalnymi skutkami ubocznymi. Planuję go odstawić, gdy zdecyduję się na założenie rodziny. Przykro mi, że nie wszystkim działa równie dobrze, ale cieszę się, że są też pozytywne doświadczenia z tym lekiem.