Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Deslodyna w leczeniu objawów alergii, takich jak katar sienny, swędzenie oczu, pokrzywka czy uczulenia skórne? Czy zauważyliście szybką i skuteczną poprawę objawów? Jak długo utrzymuje się efekt działania po zażyciu tabletki? Czy wystąpiły u Was jakiekolwiek skutki uboczne, takie jak senność, zawroty głowy, suchość w ustach, ból głowy albo inne nieprzyjemne reakcje? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad stosowaniem Deslodyny lub szukają skutecznego leku przeciwalergicznego, który nie wpływa negatywnie na codzienne funkcjonowanie.
U mnie Deslodyna sprawdziła się naprawdę dobrze. Mam przewlekły katar alergiczny – dosłownie przez cały rok cieknie mi z nosa, swędzi podniebienie i oczy łzawią przy byle pyłku. Brałem wcześniej Zyrtec i Claritine, ale po jednym byłem senny, a po drugim jakoś średnio działało. Deslodyna to był strzał w dziesiątkę – działa szybko, zazwyczaj po 30–40 minutach objawy się wyciszają i co najważniejsze: nie jestem otumaniony.
Biorę rano jedną tabletkę i mam spokój cały dzień. Żadnych problemów z koncentracją, mogę normalnie pracować i prowadzić auto.
Jeśli chodzi o skutki uboczne – przez pierwsze 2–3 dni czułem lekką suchość w ustach, ale przeszło. Poza tym zero problemów. Dla mnie to obecnie najlepszy lek antyhistaminowy, jaki testowałem – skuteczny i bez tej typowej „zamuły”.