Jak oceniacie efekty stosowania Dicloduo i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z bólem i stanami zapalnymi – każda historia ma znaczenie!
- Bardzo dobrze
- Przeciętnie
- Słabo
Jak oceniacie efekty stosowania Dicloduo i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z bólem i stanami zapalnymi – każda historia ma znaczenie!
Mam zapalenie stawów w górnej części kręgosłupa oraz w dolnym odcinku pleców. Przez jakiś czas przyjmowałem meloksykam, który trochę pomagał. Jednak po półtora roku zacząłem odczuwać znacznie większy ból pleców, który promieniował do biodra i nogi, a szczyt kręgosłupa/szyja bolały niemal cały czas. Udałem się do ortopedy, który stwierdził, że mam stenozę kręgosłupa, co dodatkowo nasiliło ból. Zalecono mi przyjmowanie diklofenaku 75 mg dwa razy dziennie. Działanie poczułem praktycznie od razu. Moja szyja jest całkowicie wolna od bólu, a dolny odcinek pleców i biodro są wolne od bólu w 95% lub lepiej. Fakt, biorę ten lek dopiero od pięciu dni, ale mam nadzieję, że efekty będą się utrzymywać!
Kiedyś miałam problem ze stanem zapalnym ścięgna – noga bolała mnie tak, że czasami aż chciało się płakać. Każdy krok był wyzwaniem, a chodzenie po schodach to już była jakaś masakra. Poszłam do lekarza i przepisał mi DicloDuo. Szczerze mówiąc, byłam trochę sceptyczna, bo z lekami przeciwzapalnymi różnie bywa – czasem działają, czasem człowiek czuje się po nich jak zombie, a ból dalej jest.
Ale tu? Szok! Po pierwszej dawce poczułam ulgę już po godzinie, może półtorej. Oczywiście ból nie zniknął od razu, ale było na tyle lepiej, że mogłam normalnie wstać i zrobić sobie herbatę bez krzywienia się przy każdym kroku. Po kilku dniach regularnego brania tych tabletek ból praktycznie zniknął, a ja mogłam normalnie funkcjonować.
Co najlepsze, w ogóle nie miałam żadnych skutków ubocznych. Żadnych zgag, bólów żołądka czy zawrotów głowy, co przy innych lekach mi się zdarzało. Czułam się całkiem normalnie, tylko ból znikał. Dla mnie to było jak wybawienie.
Polecam DicloDuo każdemu, kto walczy z bólem związanym ze stanami zapalnymi. Oczywiście trzeba się skonsultować z lekarzem, ale u mnie te tabletki zrobiły robotę. Serio, jak masz problem, to nie wahaj się ich brać. Warto. Trzymam kciuki za Twój powrót do zdrowia!