Biorę Dobroson od pewnego czasu i ogólnie pomaga mi zasnąć. Najbardziej podoba mi się to, że mogę po prostu pójść spać wtedy, kiedy chcę, bez stresu i nerwów, jeśli akurat muszę położyć się wcześniej niż zwykle. Wcześniej często miałem z tym problem, bo sama myśl, że „muszę zasnąć”, powodowała u mnie napięcie i jeszcze trudniej było mi się wyciszyć.
Zauważyłem jednak kilka rzeczy podczas stosowania tego leku. Jeśli nie prześpię co najmniej 7–9 godzin, następnego dnia czuję się wyraźnie zmęczony, mam sporą senność w ciągu dnia i często pojawia się też dość silny ból głowy. Po zażyciu tabletki na początku czuję się też trochę dziwnie – takie specyficzne uczucie, które trudno opisać, jakby lekkie odrealnienie.
Mam też wrażenie, że zwiększył mi się apetyt, szczególnie wieczorem. Zdarza się również, że następnego dnia mam problem z przypomnieniem sobie różnych rzeczy z czasu tuż przed snem, czyli z okresu kiedy wziąłem Dobroson poprzedniego wieczoru. Dlatego z mojego doświadczenia najważniejsze jest to, żeby po wzięciu tabletki mieć możliwość przespać pełną noc, bo inaczej naprawdę można to odczuć następnego dnia.