Opinie Doxycyclinum (doksycyklina)

Bałam się jak diabli brać Doxycyclinum, zwłaszcza po przeczytaniu opinii w internecie – naprawdę można się przerazić. Ale nie miałam wyjścia – dostałam ten lek na przewlekłe zapalenie zatok, które było u mnie koszmarne, jedno z najgorszych w życiu.

I powiem Wam jedno: NIE DAJCIE SIĘ NASZCZUĆ TYM OPINIOM. U mnie nie wystąpiły żadne skutki uboczne. Jedyna rzecz, o której musiałam pamiętać, to zjeść cokolwiek przed wzięciem tabletki – nawet jeden krakers wystarczył, żeby uniknąć nudności.

Już po dwóch dniach poczułam znaczną ulgę, ale oczywiście brałam doksycyklinę przez pełne 14 dni, tak jak zalecono. Jestem uczulona na penicylinę i zwykle mam efekty uboczne po lekach – a tutaj? NIC. Kompletnie żadnych problemów.

Miałam co prawda ból głowy, ale to raczej od samego zapalenia zatok – wzięłam po prostu paracetamol razem z Doxycyclinum i szybko poczułam się jak nowo narodzona.

Jeśli więc ktoś się waha – nie czytajcie za dużo tych negatywnych historii. Wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej, ale ja jestem żywym przykładem na to, że można przejść całą kurację bez żadnych sensacji. Skupcie się na tym, żeby wyzdrowieć – i nie dajcie się przestraszyć.