Opinie Encorton

Jak oceniacie efekty stosowania Encortonu i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób stosujących ten lek w terapii stanów zapalnych i chorób autoimmunologicznych – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Od prawie trzech lat biorę Encorton i uważam go za lek, który dosłownie zmienił moje życie. Pomaga mi na wiele problemów zdrowotnych, które miałem: zwyrodnienie stawu kolanowego, alergiczne zapalenie oskrzeli (pogorszone przez COVID), trudności w oddychaniu, możliwą niewydolność nadnerczy, przerost prostaty i zespół jelita drażliwego. Musiałem zamawiać lek z zagranicy, bo większość lekarzy nie zaleca stosowania go na dłuższą metę. Sam sprawdzałem różne dawki i częstotliwości, kilka razy próbowałem przestać go brać, ale wtedy stan zdrowia się pogarszał, a ból wracał. Teraz jestem na dawce 20 mg dziennie, która najlepiej działa na moje dolegliwości.

Wiem o skutkach ubocznych, takich jak przyrost masy ciała, problemy ze snem, zmniejszenie gęstości kości i osłabienie nadnerczy, ale ryzyko jest tego warte. Wolę żyć pełnią życia, niż tylko wegetować.