Opinie Atecortin

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Atecortin w leczeniu stanów zapalnych oka? Czy zauważyliście poprawę w objawach, takich jak zmniejszenie zaczerwienienia, obrzęku czy bólu? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas terapii – na przykład podrażnienie oka, ból w okolicy ucha lub twarzy, albo inne nieprzyjemne reakcje? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie leczenia Atecortinem lub szukają skutecznego sposobu na podobne problemy okulistyczne.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosowałam Atecortin kilka razy podczas zaostrzeń i stanów zapalnych oka. Uważam, że dobrze sprawdzał się przy uszkodzeniach rogówki, jednak za każdym razem, gdy przestawałam go używać, zaostrzenia wracały. Skutki uboczne były straszne – ból ucha i twarzy. Teraz znowu musiałam do niego wrócić z powodu zapalenia oka.

Dostałam Atecortin na infekcję oka. Za każdym razem po zakropleniu czułam smak tych kropli w ustach. Pomogły na swędzenie, ale niestety wywołały u mnie straszny ból brzucha i biegunkę. Próbowałam stosować je zarówno na pusty żołądek, jak i po jedzeniu, ale nie robiło to żadnej różnicy. Nie wiem, czy ktoś jeszcze tak miał, ale ja nie byłam zadowolona z tego leczenia.

Przez kilka miesięcy miałam bóle głowy po prawej stronie twarzy i ból przy mruganiu, zanim w końcu poszłam do okulisty. Powiedziała, że mam suche oczy i przepisała mi Atecortin, a dodatkowo zaleciła dokładniejsze badania u okulisty-neurologa. Już po jednym dniu stosowania kropli, dwa razy dziennie, zauważyłam wyraźną poprawę – ból się zmniejszył, a widzenie stało się trochę ostrzejsze. Teraz, po sześciu tygodniach, mogę znowu mrugać bez bólu i nie mam już żadnych bólów głowy! Tak!