Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Esogno przy problemach z zasypianiem i bezsennością? Czy zauważyliście realną poprawę jakości snu, mniejsze wybudzenia w nocy, łatwiejsze zasypianie albo większe uczucie wypoczęcia rano? A może z czasem lek przestał działać tak skutecznie? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas stosowania – np. senność w ciągu dnia, dziwny posmak w ustach, bóle głowy, zaburzenia pamięci, zawroty czy zmiany nastroju? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie terapii Esogno i zastanawiają się, czego mogą się spodziewać w praktyce.
Działa świetnie. Po Esogno 2 mg śpię 7 godzin bez przerwy (1 mg też pomagało zasnąć, ale budziłam się po 3 godzinach). Jest tylko jeden problem: ten okropny smak. I co gorsze – potrafi utrzymywać się w ustach przez cały dzień. Zastanawiam się, czy ktoś znalazł jakiś skuteczny sposób, żeby sobie z tym poradzić?
Biorę Esogno 2 mg, ale tylko co 2–3 dni – nie chcę się za bardzo od niego uzależnić. Po zażyciu śpię naprawdę dobrze, praktycznie bez wybudzeń i zazwyczaj przesypiam 7–8 cudownych godzin.
Jest jednak jeden minus – ten gorzki posmak, który zostaje w ustach. Jest naprawdę mocny i potrafi utrzymywać się nawet do rana. Mycie zębów czy płukanie gardła niewiele dają
Ten lek nasenny – Esogno – wydaje się jak na razie działać naprawdę nieźle. Udało mi się przespać prawie 7 godzin, co przy mojej ekstremalnej bezsenności (zwykle max 4 godziny snu) jest ogromnym sukcesem.
Miałam oczywiście ten okropny posmak w ustach, o którym wszyscy piszą… ale znalazłam na to sposób! Wzięłam małego piankowego marshmallowa (próbowałam też dużego, tylko trzeba go podzielić), włożyłam tabletkę do środka i uformowałam piankę tak, żeby całość się dobrze trzymała. Odrobina wody pomaga, żeby wszystko się lepiej lepiło. Voilà – po smaku ani śladu!
Na mnie Esogno działa rewelacyjnie. Mam problem z zaśnięciem, ale kiedy już zasnę – śpię bardzo długo i nic mnie nie budzi. Nawet dźwięki z otoczenia przestają dla mnie istnieć.
Dla mnie Esogno okazało się skuteczne w ograniczaniu problemów, które utrudniały mi spokojny, regenerujący sen. Mam wrażenie, że działa bezpośrednio na „ośrodki snu” w mózgu, a przy tym łagodzi napięcie i niepokój – szczególnie wtedy, gdy sen był zaburzony przez stres czy lęk. Planuję nadal korzystać z Esogno, ale raczej okazjonalnie – kiedy naprawdę potrzebuję szybkiego i spokojnego zaśnięcia.
Po wielu nieudanych próbach z innymi lekami na ciężką bezsenność, lekarz przepisał mi Esogno 3 mg. Ten lek dosłownie zmienił moje życie. Zasypiam bez problemu i nie czuję się „zamulona” następnego dnia. Musiałam tylko nauczyć się, jak uniknąć tego okropnego, metaliczno-gorzkiego smaku – teraz po prostu napełniam usta wodą, wrzucam tabletkę i szybko połykam. Stosuję Esogno od 4 lat i nie miałam ani jednej niespokojnej nocy po jego zażyciu.