Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Evastix? Czy zauważyliście poprawę w łagodzeniu objawów alergii, takich jak katar sienny, alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa czy pokrzywka? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
No ja właśnie biorę ten Evastix już drugi miesiąc i serio – pierwszy raz od dawna nie mam wrażenia, że alergia mnie wykańcza. Wcześniej Zyrtec, Claritine i inne cuda – wszystko niby pomagało, ale zasypiałam na stojąco albo chodziłam jak zombie. A tutaj? Żadnej senności, normalnie mogę funkcjonować, jechać autem, pracować, nawet się skupić, co przy tamtych lekach było marzeniem.
Mam wersję 20 mg, biorę rano i przez cały dzień praktycznie zero kichania, oczy mnie nie swędzą, nie muszę chodzić z papierem do nosa jak w reklamie chusteczek. Dodatkowo fajne to, że ta tabletka się rozpuszcza na języku – nie muszę niczego popijać, więc łykam ją czasem jeszcze przed kawą jak się ogarniam do pracy.
Jedyny minus? Czasami suchość w ustach, ale to tylko jak zapomnę pić wodę. No i cena mogłaby być niższa, wiadomo. Ale coś za coś. Dla mnie lepsze to niż wieczne kichanie i czerwone oczy jak królik.