Opinie Funtrol

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem lakieru Funtrol w leczeniu grzybicy paznokci? Czy zauważyliście poprawę wyglądu paznokci, zahamowanie postępu infekcji lub całkowite ustąpienie zmian? Jak długo trwało leczenie i czy było skuteczne przy jednym lub dwóch paznokciach? Czy podczas stosowania pojawiły się jakieś skutki uboczne, takie jak pieczenie, zaczerwienienie skóry wokół paznokcia, łuszczenie się czy podrażnienie? Wasze opinie mogą okazać się bardzo pomocne dla osób, które dopiero planują rozpocząć kurację Funtrolem i szukają rzetelnych opinii o jego działaniu.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Miałem problem z paznokciem u dużego palca – zrobił się żółtawy, twardy, gruby i zaczął się kruszyć. Na początku myślałem, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne, ale z czasem wyglądało to coraz gorzej. Poszedłem do dermatologa, potwierdził grzybicę i przepisał Funtrol.

Stosowałem go zgodnie z zaleceniami – raz w tygodniu, najpierw spiłować, potem przemyć alkoholem i nałożyć lakier. Trzeba było uzbroić się w cierpliwość, bo efekty nie są od razu, ale po 2–3 miesiącach zacząłem widzieć poprawę. Zdrowy paznokieć zaczął odrastać, a zmiany stopniowo się cofały. U mnie poszło bez żadnych skutków ubocznych – żadnego pieczenia, swędzenia czy reakcji alergicznych.