Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Gyno-Pevaryl w leczeniu grzybicy pochwy lub innych infekcji grzybiczych okolic intymnych? Czy zauważyłyście szybką poprawę objawów, takich jak świąd, pieczenie, podrażnienie czy upławy? Po jakim czasie od rozpoczęcia terapii pojawiła się wyraźna ulga i czy infekcja ustąpiła całkowicie po zakończeniu kuracji? Czy podczas stosowania globulek pojawiły się jakiekolwiek działania niepożądane, na przykład miejscowe pieczenie, podrażnienie, zwiększona wydzielina, dyskomfort w pochwie lub inne objawy? Czy lek pomógł w przypadku nawracających infekcji grzybiczych i czy po zakończeniu leczenia problem nie wracał. Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla kobiet, które rozważają zastosowanie Gyno-Pevaryl lub właśnie rozpoczynają leczenie infekcji intymnej i chcą dowiedzieć się, jak terapia wygląda w praktyce.
U mnie Gyno-Pevaryl został przepisany przy klasycznej grzybicy pochwy – miałam bardzo silny świąd, pieczenie i takie typowe białawe upławy. Objawy pojawiły się nagle i były na tyle uciążliwe, że trudno było normalnie funkcjonować w ciągu dnia. Lekarka przepisała mi globulki dopochwowe na kilka dni i przyznam, że byłam trochę sceptyczna, bo wcześniej zdarzało mi się stosować różne preparaty i nie zawsze działały tak szybko, jak obiecywano.
Ku mojemu zaskoczeniu Gyno-Pevaryl zaczął działać już po pierwszej nocy. Rano świąd był wyraźnie mniejszy, a pieczenie prawie zniknęło. Po drugim dniu stosowania czułam już dużą ulgę i praktycznie wszystkie objawy zaczęły ustępować. Całą kurację dokończyłam zgodnie z zaleceniem i po kilku dniach infekcja całkowicie minęła.
Jeśli chodzi o działania niepożądane, to u mnie pojawiło się tylko lekkie pieczenie po aplikacji globulki, ale trwało może kilka minut i potem wszystko było w porządku. Poza tym nie zauważyłam żadnych innych problemów. Lek jest wygodny w użyciu, najlepiej stosować go wieczorem przed snem.