Opinie Harmonet

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem tabletek antykoncepcyjnych Harmonet? Czy zauważyłyście pozytywne zmiany – np. w regulacji cyklu, zmniejszeniu dolegliwości bólowych podczas miesiączki, złagodzeniu objawów PMS lub poprawie cery? A może pojawiły się skutki uboczne, takie jak bóle głowy, plamienia, spadki nastroju, zatrzymanie wody czy zmiany w libido? Jak zniosłyście pierwsze miesiące stosowania i czy zauważyłyście jakiekolwiek długofalowe efekty? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla kobiet, które rozważają rozpoczęcie przyjmowania Harmonetu lub szukają alternatywy dla innego środka antykoncepcyjnego.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Zaczęłam stosować Harmonet po wcześniejszym używaniu Microgynonu i od razu zauważyłam kilka pozytywnych zmian. Psychicznie poczułam się bardziej sobą już po około tygodniu – wrócił mi spokój i zniknęło to ciągłe uczucie głodu, które miałam przy Microgynonie. Z drugiej strony, kompletnie zanikło mi libido, piersi cały czas mnie bolały, a chociaż nastrój był znacznie lepszy niż wcześniej, to dopiero po odstawieniu Harmonetu zorientowałam się, że byłam jednak dość drażliwa i emocjonalna.

Na początku miałam spory ból piersi i zdiagnozowano u mnie fibroadenomę – możliwe, że to przez tabletki. Przez wiele miesięcy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale ostatnio zaczęły się silne bóle głowy połączone z uczuciem mdłości – planuję w najbliższym czasie skonsultować się z lekarzem. Niedawno pojawiło się krwawienie międzymiesiączkowe, a po nim nadal miałam lekką miesiączkę, więc zaczynam się poważnie zastanawiać nad odstawieniem Harmonetu.

Na początku miałam spory ból piersi i zdiagnozowano u mnie fibroadenomę – możliwe, że to przez tabletki. Przez wiele miesięcy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale ostatnio zaczęły się silne bóle głowy połączone z uczuciem mdłości – planuję w najbliższym czasie skonsultować się z lekarzem. Niedawno pojawiło się krwawienie międzymiesiączkowe, a po nim nadal miałam lekką miesiączkę, więc zaczynam się poważnie zastanawiać nad odstawieniem Harmonetu.

Harmonet był dla mnie rewelacyjny. Zaczęłam go brać ze względu na nieregularne, długie i bardzo obfite miesiączki. Przed rozpoczęciem kuracji byłam ciągle wyczerpana, miewałam nawracające afty w ustach. Dzięki Harmonetowi mogłam sama decydować, kiedy pojawi się miesiączka, krwawienia stały się bardzo lekkie, a nastroje się wyrównały (z wyjątkiem tygodnia przerwy – wtedy wracały wahania). Jedyny minus miał miejsce, gdy połączyłam trzy blistry bez przerwy – wtedy zrobiłam się strasznie emocjonalna i nie potrafiłam zapanować nad płaczem, kompletnie bez powodu.