Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem tabletek antykoncepcyjnych Harmonet? Czy zauważyłyście pozytywne zmiany – np. w regulacji cyklu, zmniejszeniu dolegliwości bólowych podczas miesiączki, złagodzeniu objawów PMS lub poprawie cery? A może pojawiły się skutki uboczne, takie jak bóle głowy, plamienia, spadki nastroju, zatrzymanie wody czy zmiany w libido? Jak zniosłyście pierwsze miesiące stosowania i czy zauważyłyście jakiekolwiek długofalowe efekty? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla kobiet, które rozważają rozpoczęcie przyjmowania Harmonetu lub szukają alternatywy dla innego środka antykoncepcyjnego.
Zaczęłam stosować Harmonet po wcześniejszym używaniu Microgynonu i od razu zauważyłam kilka pozytywnych zmian. Psychicznie poczułam się bardziej sobą już po około tygodniu – wrócił mi spokój i zniknęło to ciągłe uczucie głodu, które miałam przy Microgynonie. Z drugiej strony, kompletnie zanikło mi libido, piersi cały czas mnie bolały, a chociaż nastrój był znacznie lepszy niż wcześniej, to dopiero po odstawieniu Harmonetu zorientowałam się, że byłam jednak dość drażliwa i emocjonalna.
Na początku miałam spory ból piersi i zdiagnozowano u mnie fibroadenomę – możliwe, że to przez tabletki. Przez wiele miesięcy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale ostatnio zaczęły się silne bóle głowy połączone z uczuciem mdłości – planuję w najbliższym czasie skonsultować się z lekarzem. Niedawno pojawiło się krwawienie międzymiesiączkowe, a po nim nadal miałam lekką miesiączkę, więc zaczynam się poważnie zastanawiać nad odstawieniem Harmonetu.
Na początku miałam spory ból piersi i zdiagnozowano u mnie fibroadenomę – możliwe, że to przez tabletki. Przez wiele miesięcy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale ostatnio zaczęły się silne bóle głowy połączone z uczuciem mdłości – planuję w najbliższym czasie skonsultować się z lekarzem. Niedawno pojawiło się krwawienie międzymiesiączkowe, a po nim nadal miałam lekką miesiączkę, więc zaczynam się poważnie zastanawiać nad odstawieniem Harmonetu.
Harmonet był dla mnie rewelacyjny. Zaczęłam go brać ze względu na nieregularne, długie i bardzo obfite miesiączki. Przed rozpoczęciem kuracji byłam ciągle wyczerpana, miewałam nawracające afty w ustach. Dzięki Harmonetowi mogłam sama decydować, kiedy pojawi się miesiączka, krwawienia stały się bardzo lekkie, a nastroje się wyrównały (z wyjątkiem tygodnia przerwy – wtedy wracały wahania). Jedyny minus miał miejsce, gdy połączyłam trzy blistry bez przerwy – wtedy zrobiłam się strasznie emocjonalna i nie potrafiłam zapanować nad płaczem, kompletnie bez powodu.