Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem tabletek antykoncepcyjnych Yaz? Czy zauważyliście poprawę w regulacji cyklu miesiączkowego, objawów PMS lub trądziku? Jakie działania niepożądane wystąpiły podczas terapii? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Piszę tę opinię, ponieważ na początku mojej przygody z Yaz sama szukałam wszelkich dostępnych recenzji każdego wieczoru, doprowadzając się niemal do obłędu. Mam nadzieję, że moje doświadczenie pomoże komuś, kto również stoi przed decyzją o rozpoczęciu stosowania tego leku.
Moja skóra zawsze była w miarę czysta, jednak kilka miesięcy temu zaczęły pojawiać się u mnie hormonalne, cystowate wypryski, które były bolesne i trudne do wyleczenia. To skłoniło mnie do podjęcia decyzji o rozpoczęciu terapii Yaz. Pierwszy miesiąc był naprawdę ciężki – czułam się przygnębiona przez większość czasu, a stan skóry się pogorszył, co wpłynęło na mój nastrój i samopoczucie. Wypryski nasiliły się, co było bardzo frustrujące i wywoływało wiele niepokoju. Mimo tego nie traciłam nadziei, wierząc, że z czasem Yaz przyniesie pozytywne efekty.
Po rozpoczęciu drugiego opakowania wszystko zaczęło się układać. Wahania nastrojów zniknęły, nie płaczę już codziennie, a co najważniejsze – po raz pierwszy w życiu mogę powiedzieć, że moja skóra jest idealnie czysta, bez jakichkolwiek problemów. Jestem zaskoczona poprawą i dumna z wytrwałości. Dodatkowo, zauważyłam, że straciłam ponad 7 kilogramów, a rozmiar biustu wzrósł z 34B do 34D, co było nieoczekiwanym efektem ubocznym, ale przyjęłam go pozytywnie. Czuję się zdrowsza niż kiedykolwiek wcześniej.