Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Kontracept? Czy zauważyliście poprawę w zakresie kontroli cyklu menstruacyjnego, redukcji objawów trądziku lub innych korzyści? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zmiany nastroju, przyrost masy ciała czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Stosuję Kontracept od dwóch lat i jestem zadowolona. Największą zaletą jest regularność cyklu, co ułatwia planowanie. Jednak zauważyłam niewielki przyrost wagi, co jest minusem.
Przed rozpoczęciem stosowania Kontracept moje cykle menstruacyjne były nieregularne, co utrudniało codzienne funkcjonowanie. Dzięki Kontracept cykl stał się przewidywalny, co ułatwia planowanie aktywności. Niestety, zauważyłam niewielki przyrost wagi, co może być związane z retencją wody lub zmianami metabolicznymi. Mimo to, korzyści płynące z regularności cyklu przeważają nad tym efektem ubocznym.
Mi też dziś lekarz je przepisał i sama nie wiem… Mówi się, że Harmonet jest wycofywany, ale nikt nie podaje powodów. A przecież Harmonet i Kontracept mają identyczny skład, więc o co chodzi? Moja koleżanka bierze Harmonet od ponad roku i jest bardzo zadowolona – żadnych problemów, żadnej wpadki. Mam nadzieję, że Kontracept jest tak samo bezpieczny. A Wy? Co o tym myślicie? Czy ktoś z Was bierze te tabletki?
Stosowałam Kontracept i dla mnie rewelacja! Na początku miałam tylko lekkie migreny, ale poza tym żadnych problemów. Krwawienie było minimalne, więc nie przeszkadzało mi to w ogóle. Wpadłam jednak na pomysł, żeby zamienić go na Microgynon… i totalna porażka. Wracam do Kontraceptu i zostaję przy nim! Na początku też miałam obawy, naczytałam się różnych rzeczy, ale efekty uboczne, jak tycie czy inne dolegliwości, to indywidualna sprawa każdej kobiety. Pozdrawiam, Magda
Biorę Kontracept od kilku dni i nie mam na co narzekać – zero skutków ubocznych! W porównaniu do moich poprzednich tabletek, Regulonu, to niebo a ziemia. Po Regulonie czułam się fatalnie – bóle głowy, wzmożony apetyt, ból piersi… A przy Kontracepcie nic takiego się nie dzieje, więc jestem zadowolona!