Jakie macie doświadczenia ze stosowaniem Lemena? Jak oceniacie skuteczność antykoncepcyjną w codziennym użyciu i wygodę przyjmowania bez przerw między blistrami? Interesują mnie realne obserwacje: zmiany krwawień (plamienia, brak miesiączki, nieregularne cykle), skutki uboczne (bóle głowy, tkliwość piersi, trądzik, wahania nastroju, spadek/wzrost libido, masa ciała), a także wpływ na samopoczucie na co dzień. Dajcie znać, czy ktoś stosował Lemenę w laktacji, po porodzie albo przy migrenach i jak to wypadło. Jak radzicie sobie z pominiętą tabletką i czy zdarzały się interakcje (np. z lekami indukującymi enzymy)? Wasze opinie mogą bardzo pomóc osobom rozważającym Lemenę — co było na plus, co na minus i czy zostaliście przy tym leku, czy szukaliście alternatywy.
Stosuję Lemenę od wielu lat i mam zero zastrzeżeń – żadnych bólów, brak skutków ubocznych, miesiączki jak najbardziej normalne, bez trądziku. Świetny produkt, polecam.
Stosuję Lemenę i to jest niesamowite. Moja skóra się oczyściła, czuję się mniej przygnębiona, schudłam i — najważniejsze — zero ciąży. Jestem na niej od 7 lat.
Przez rok musiałam przerwać z powodów finansowych i to było okropne: wrócił trądzik, przytyłam, pojawiły się wahania nastroju i nasilone objawy przedmiesiączkowe. Bardzo się cieszę, że ten lek istnieje!
Ta tabletka działa na każdego inaczej, ale u mnie Lemena przyniosła spadek wagi, a miesiączki całkowicie ustały. Zeszłam do około 38 kg i zauważyłam, że stałam się bardziej aktywna seksualnie. Trzeba pamiętać, że każda kobieta reaguje inaczej. Podoba mi się też to, że można ją stosować aż do 55. roku życia.
Biorę Lemenę od 15. roku życia, a teraz mam 20 lat i zaczynam rozważać odstawienie. Ogólnie jestem zadowolona – trądzik nigdy nie był problemem, miesiączki miałam zawsze regularne, z minimalnymi bólami i normalnym przepływem. Nie zauważyłam żadnego nietypowego przyrostu wagi.
Minusem było jednak brak libido oraz suchość – zarówno pochwy, jak i ogólna. To akurat u mnie bardzo się potwierdziło. Teraz zastanawiam się nad przerwaniem stosowania, ale mam obawy, że mogą wrócić problemy z wagą i trądzikiem.
Zauważam, że Lemena daje mi mały, ale wyraźny „boost” – kiedy zaczynają się huśtawki nastroju, biorę codzienną tabletkę i po chwili wracam do siebie. U mnie wyciszyło to napięcie przedmiesiączkowe i te najgorsze wahania – czuję realną ulgę. Mam jednak z tyłu głowy obawę o zakrzepy przy długim stosowaniu; to tylko moje odczucie, ale wolę o tym wspomnieć. Nie martwię się kwestią ciąży, więc kusiło mnie, żeby używać jej „doraźnie na nastrój”, bo wydaje się, że mi to bardzo pomaga. Na ten moment trzymam się regularnego, codziennego schematu – tak działa najlepiej i daje mi najstabilniejsze samopoczucie.