Opinie Lesinelle

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Lesinelle jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyliście pozytywne efekty związane ze stabilizacją cyklu menstruacyjnego, zmniejszeniem objawów trądziku lub redukcją dolegliwości związanych z zespołem napięcia przedmiesiączkowego? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas stosowania Lesinelle, takie jak bóle głowy, wahania nastroju, trądzik lub inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego leku lub mających podobne potrzeby.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Od 12 roku życia miałam problem z trądzikiem. Teraz mam 27 lat. Próbowałam różnych kosztownych metod leczenia, w tym peelingów chemicznych i innych zabiegów kosmetycznych. Kiedy miałam 25 lat, dermatolog zasugerował mi stosowanie Lesinelle. Brałam go przez 11 miesięcy. W pierwszym miesiącu miałam lekkie bóle głowy i mdłości, ale w drugim miesiącu te dolegliwości ustąpiły. W trzecim miesiącu moja twarz była prawie całkowicie czysta, a pod koniec 11. miesiąca skóra zaczęła promienieć – nie było ani jednego pryszcza ani śladu na mojej twarzy. Znajomi zaczęli pytać o moją rozświetloną cerę. Nie przytyłam. Przestałam stosować Lesinelle po osiągnięciu efektu promiennej skóry, ale w ciągu roku trądzik powrócił. Teraz zamierzam ponownie rozpocząć kurację.

Stosowałam wcześniej inną antykoncepcję przez kilka lat, ale około rok temu zrobiłam przerwę. Mniej więcej po pół roku od odstawienia moja cera zaczęła się naprawdę mocno pogarszać, szczególnie w okolicy ust, brody i linii żuchwy. Z czasem zmiany zaczęły pojawiać się też na policzkach i miałam wrażenie, że problem zamiast się uspokajać, tylko się rozkręca. Wróciłam wtedy do tabletek, które brałam wcześniej, ale po trzech miesiącach nie widziałam większej poprawy, a dodatkowo przez cały miesiąc miałam bardzo duże wahania nastroju.

Teraz kończę trzecie opakowanie Lesinelle i muszę przyznać, że jestem naprawdę zadowolona. Moja cera wygląda dużo lepiej — raz na jakiś czas pojawi się pojedyncza krostka, ale w porównaniu z tym, co działo się wcześniej na brodzie i przy żuchwie, to ogromna różnica. Na początku stosowania Lesinelle miałam jeszcze chwilowe pogorszenie skóry i wysyp był dość nieprzyjemny, zwłaszcza że pojawiło się kilka głębokich, bolesnych zmian po obu stronach żuchwy. Na szczęście później już się to nie powtórzyło i z każdym tygodniem było coraz spokojniej.

Warto dodać, że równolegle stosuję też leczenie dermatologiczne na trądzik, więc trudno mi powiedzieć, co pomogło najbardziej. Możliwe, że poprawa to efekt połączenia tabletek Lesinelle i pielęgnacji/leku na skórę, ale tak czy inaczej widzę realną różnicę. Przed rozpoczęciem czytałam sporo negatywnych opinii o podobnych tabletkach i trochę się bałam, że u mnie też będzie źle. Dlatego chciałam napisać coś pozytywnego — u mnie Lesinelle po początkowym pogorszeniu cery naprawdę się sprawdził, a nastrój mam dużo stabilniejszy niż przy poprzednich tabletkach.

Stosowałam wcześniej inną antykoncepcję przez kilka lat, ale około rok temu ją odstawiłam. Po mniej więcej sześciu miesiącach moja cera zaczęła się mocno pogarszać, głównie wokół ust, brody i linii żuchwy, a później zmiany zaczęły przechodzić też na policzki. Wróciłam na trzy miesiące do wcześniejszych tabletek, ale nie dały większej poprawy, a do tego miałam bardzo duże wahania nastroju przez cały miesiąc.

Teraz kończę trzecie opakowanie Lesinelle i jestem bardzo zadowolona. Pojawia mi się już tylko pojedyncza krostka od czasu do czasu, co jest ogromną poprawą. Na początku stosowania Lesinelle miałam dość mocny wysyp — kilka głębokich zmian na linii żuchwy po obu stronach — ale później to już się nie powtórzyło. Równolegle stosuję też leczenie dermatologiczne, więc trudno powiedzieć, co pomogło najbardziej, ale chciałam podzielić się pozytywną opinią, bo przed rozpoczęciem czytałam sporo negatywnych komentarzy.

Zmieniłam tabletki na Lesinelle, bo poprzednia antykoncepcja nie pomagała mi za bardzo z trądzikiem. Jak na razie Lesinelle sprawdza się u mnie naprawdę dobrze. Jedyna rzecz, która trochę mnie dziwi, to to, że krwawienie zaczyna mi się dopiero pod sam koniec przerwy między opakowaniami, więc czasem niepotrzebnie się stresuję, ale poza tym raczej nie ma to większego znaczenia.

Biorę Lesinelle od około 6 miesięcy i na razie nie mam żadnych większych wahań nastroju. Wręcz przeciwnie — czuję się lepiej i mam wrażenie, że jestem spokojniejsza i bardziej zadowolona niż wcześniej, chociaż trudno powiedzieć, czy to na pewno zasługa tabletek. Jeśli chodzi o wagę, stosuję antykoncepcję hormonalną już od kilku lat i mam wrażenie, że trochę wody po tabletkach nadal się u mnie utrzymuje, ale nie zauważyłam niczego nagłego ani niepokojącego. Ogólnie jestem na ten moment bardzo zadowolona z Lesinelle.

Uwielbiam Lesinelle. Wcześniej brałam inne tabletki antykoncepcyjne, a jeszcze wcześniej przez długi czas myślałam, że mam po prostu bardzo silny PMS, ale z czasem okazało się, że bardziej pasowało to do PMDD. Po Lesinelle moje hormony jakby się uspokoiły i nie doświadczałam już tak skrajnych emocji, do których wcześniej byłam przyzwyczajona. Dodatkowym plusem była poprawa cery — nie zaczęłam brać Lesinelle z myślą o trądziku, ale skóra wyraźnie się oczyściła, więc potraktowałam to jako miły bonus. Z mojej perspektywy najlepiej rozważać takie tabletki wtedy, gdy naprawdę jest problem z bardzo silnymi objawami przed miesiączką, bo inaczej mogą po prostu niepotrzebnie namieszać hormonalnie.

Po wcześniejszych tabletkach czułam się fatalnie — mniej więcej 15 minut po zażyciu zaczynały się mdłości i złe samopoczucie, które trzymały mnie aż do następnego poranka. Było to na tyle męczące, że nie dałam rady stosować ich dłużej niż 3 dni.

Potem przeszłam na Lesinelle i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych, a nawet mam wrażenie, że libido trochę wzrosło, co mnie zaskoczyło, bo w wielu opiniach czytałam raczej coś odwrotnego. U mnie Lesinelle sprawdza się bardzo dobrze i mogłabym go szczerze polecić.

Mam bardzo dobre doświadczenia z Lesinelle. Trądzik wyraźnie się zmniejszył i teraz pojawia mi się tylko kilka drobnych krostek od czasu do czasu, więc pod tym względem widzę dużą poprawę.
Zauważyłam też, że po rozpoczęciu Lesinelle piersi trochę mi się powiększyły. Krwawienia są lżejsze, skurcze też mniej dokuczliwe, a antykoncepcja działa tak, jak powinna, więc ogólnie jestem zadowolona.