Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Lesiplus jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyłyście poprawę w regulacji cyklu, złagodzenie bolesnych miesiączek, poprawę stanu cery czy inne korzyści związane ze stosowaniem? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas terapii, na przykład bóle głowy, spadki nastroju, przyrost masy ciała, tkliwość piersi czy nudności? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla kobiet, które zastanawiają się nad rozpoczęciem stosowania Lesiplus lub szukają doświadczeń innych osób przy wyborze antykoncepcji.
Biorę Lesiplus od ponad roku i mogę się już podzielić wrażeniami. Jeśli chodzi o plusy – przede wszystkim mam wreszcie regularne cykle, krwawienia są dużo lżejsze niż wcześniej i prawie bezbolesne, co dla mnie jest ogromną ulgą, bo kiedyś każdy okres kończył się tabletką przeciwbólową i leżeniem w łóżku. Do tego zauważyłam też poprawę cery, szczególnie na linii żuchwy, gdzie wcześniej miałam problematyczne wypryski hormonalne.
Minusy też są – na początku pojawiły się nudności i bóle głowy, ale po kilku tygodniach organizm się przyzwyczaił i teraz zdarza się to sporadycznie. Zauważyłam też lekki spadek libido, co trochę mnie denerwuje, ale nie jest to dramat. Na wadze nie przytyłam, choć miałam obawy, więc to dla mnie akurat neutralne.