Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Loperamid w leczeniu biegunki? Czy zauważyliście poprawę objawów i skuteczność w kontroli problemów jelitowych, szczególnie w przypadkach biegunki ostrej lub przewlekłej? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak zaparcia, wzdęcia, bóle brzucha, senność lub inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób, które rozważają stosowanie tego leku lub zmagają się z podobnymi wyzwaniami.
Loperamid działa dobrze… może aż za dobrze. Stosowałem go kilka razy dziennie przez kilka tygodni (głównie z powodu mojego przewrażliwienia) i skończyło się to poważnym i niebezpiecznym zaparciem. Teraz muszę przejść zabieg oczyszczania jelit, aby usunąć nagromadzone stolce, co jest wynikiem chronicznego stosowania tego leku. Podsumowując, lek naprawdę działa, ale trzeba mocno ograniczyć częstotliwość stosowania. Przedawkowanie Loperamidu prowadzi do ekstremalnych zaparć i bolesnych wzdęć. Nie popełniajcie tego samego błędu, co ja. Moja ocena to 5/10, jeśli chodzi o skuteczność, ale długotrwałe stosowanie powoduje poważne skutki uboczne.