Czas, po jakim zaczyna działać Memotropil, może być różny w zależności od wielu czynników, takich jak metoda podania leku, dawka, a także indywidualne cechy organizmu pacjenta. Generalnie, lek ten jest zaprojektowany do długotrwałego działania i jego pełne efekty mogą być zauważalne dopiero po kilku tygodniach regularnego stosowania. Niektórzy pacjenci zgłaszają jednak pewne odczuwalne zmiany już po kilku dniach.
Jestem na nim od kilku dni i zastanawiam się, po jakim czasie faktycznie zaczyna działać. Biorę go na zawroty głowy i takie zamulenie, problemy z koncentracją. Czy to działa od razu, czy trzeba poczekać tygodniami? Jak było u Was, kiedy poczuliście pierwszą różnicę?
U mnie to nie było tak, że łyk i nagle cud Biorę Memotropil już któryś raz w życiu, bo miałam problemy z głową po stresie i niewyspaniu. Pierwsze dni – kompletnie nic, już myślałam, że kasa w błoto. Dopiero po jakimś tygodniu zauważyłam, że mniej mi się kręci w głowie i jakby łatwiej mi się skupić. Tak subtelnie, bez fajerwerków. Pełną poprawę poczułam chyba po dwóch tygodniach, wtedy już normalnie funkcjonowałam. Koleżanka z pracy też brała i mówiła dokładnie to samo – trzeba cierpliwości, bo to nie jest lek „na już”.
Ja mam trochę inną historię. Brałam Memotropil po chorobie, byłam strasznie zmęczona, wszystko mi się myliło, zapominałam co chciałam zrobić Po kilku dniach coś tam delikatnie drgnęło, jakby mniej mgły w głowie, ale szczerze – gdyby ktoś mnie zapytał, czy działa, to bym nie była pewna. Dopiero po około 2–3 tygodniach poczułam, że jest stabilniej, lepsza pamięć, mniej zawrotów. Z tego co czytałam i co ludzie piszą, to większość potrzebuje właśnie czasu. To raczej lek, który działa powoli i stopniowo, a nie tak, że od razu widać efekt. Jak ktoś się spodziewa szybkiego działania, to może się rozczarować.