Biorę klarytromycynę i metronidazol, każdy po 500 mg, razem z lekiem Dexilant na leczenie H. pylori przez 14 dni. Zostały mi tylko 3 dni, więc wiem, że dam radę. Moimi jedynymi objawami był metaliczny posmak – naprawdę nieprzyjemny. Pomaga szybko połknąć lek, zanim zacznie się rozpuszczać. Pomaga też powoli ssać twardego cukierka, gdy smak staje się bardzo intensywny. Mam również ciemny mocz, głównie rano. Zalecam pić dużo wody, aby przyspieszyć wydalanie leku z organizmu. Kolejnym objawem jest zaparcie. Próbuję miękkich kapsułek bisakodylu, co trochę pomogło. Nie mogę się doczekać, aż skończę kurację i, mam nadzieję, pozbędę się tego paskudnego bakterii z organizmu! To moje drugie leczenie w ciągu dziesięciu lat, chociaż trudno powiedzieć, jak długo tym razem miałem infekcję. Ogólnie, problemy żołądkowe i niestrawność są jak na razie znacznie lepsze. Jem niewiele, więc to może również tłumaczyć brak wcześniejszych objawów. Nie zapomnij wymienić szczoteczki do zębów, żeby nie zarazić się ponownie.