Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Momecutan Fettcreme w leczeniu stanów zapalnych skóry, takich jak AZS, łuszczyca czy różnego rodzaju egzemy? Czy zauważyliście szybką poprawę – np. zmniejszenie świądu, zaczerwienienia lub łuszczenia? Jak długo stosowaliście lek i czy działanie było trwałe? Interesuje mnie też, czy pojawiły się u Was jakiekolwiek skutki uboczne, np. pieczenie, ścieńczenie skóry, krosty albo uczucie kłucia po aplikacji. Czy lek działał lepiej w formie tłustego kremu niż innych dostępnych maści? Wasze opinie mogą być bardzo cenne dla osób, które rozważają rozpoczęcie leczenia Momecutan Fettcreme i nie wiedzą, czego się spodziewać.
Lekarz przepisał Momecutan Fettcreme mojej córce na egzemę. Stosowałam go u niej przez dwa dni i wysypka całkowicie zniknęła. Równocześnie mój syn używa tego kremu na zapalenie skóry i również zauważyliśmy, że działa bardzo skutecznie – zmiany są wyraźnie mniejsze i skóra wygląda dużo lepiej.
Mój 5-letni syn ma silne alergie. Miał reakcję skórną na korę ogrodową – wysypka ciągnęła się od czoła aż po plecy. Momecutan Fettcreme poradził sobie z tym dosłownie w kilka godzin po pierwszym zastosowaniu. Syn powiedział, że na początku trochę piekło, ale nie na tyle, żeby się zniechęcić czy bać używać go ponownie. Stosowaliśmy go już dwa razy i za każdym razem efekt był tak samo rewelacyjny!
Wszystko zaczęło się od czerwonego, swędzącego miejsca za uchem, ale bardzo szybko rozlało się na skórę głowy – pojawił się silny ból, swędzenie i łuszczenie. Zmiany z czasem zaczęły się pokrywać strupami, co jeszcze bardziej nasilało złuszczanie. Na początku myślałam, że to łupież, ale lekarz stwierdził, że to atopowe zapalenie skóry i przepisał mi Momecutan Fettcreme.
Pierwsza wersja, jaką dostałam, miała bazę wazelinową – była tłusta, trochę kłopotliwa do stosowania na skórę głowy, ale działała świetnie. Potem dostałam nową wersję o bardziej płynnej konsystencji – niby lekko oleista, ale bardzo łatwo się rozprowadzała i wchłaniała. Podczas stosowania czułam lekkie pieczenie, ale podejrzewam, że to przez rozdrapane wcześniej miejsca.
Najważniejsze jednak, że efekty przyszły bardzo szybko – zmiany zaczęły się goić w ciągu kilku dni, a jeśli tylko nie drapałam i pozwalałam skórze się zregenerować, wszystko znikało po tygodniu. Dowiedziałam się też, że stres może zaostrzać objawy – dlatego staram się go ograniczać, a jeśli czuję, że problem zaczyna wracać, sięgam znów po Momecutan Fettcreme i nie pozwalam rozwinąć się zmianom.
To ogromna ulga – uczucie po nałożeniu kremu to naprawdę wybawienie. Wolę już to delikatne pieczenie niż niekończące się swędzenie i łuszczącą się, wstydliwie wyglądającą skórę głowy. Podoba mi się też opakowanie – aplikator pozwala precyzyjnie nałożyć krem dokładnie tam, gdzie trzeba. Już polecałam go innym i dalej będę to robić.
Mam 37 lat i zmagam się z egzemą praktycznie całe życie. Próbowałam dosłownie wszystkiego, co dostępne bez recepty – nic nie działało. Momecutan Fettcreme jako jedyny natychmiast zatrzymuje swędzenie, a skóra oczyszcza się w ciągu 12 do 24 godzin. Nawroty egzemy mam kilka razy w miesiącu, ale odkąd mam ten lek, są one o wiele łatwiejsze do zniesienia. Dzięki niemu nie muszę się już tak męczyć – naprawdę uwielbiam ten krem!