Opinie Momecutan

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Momecutanu w leczeniu problemów skórnych, takich jak atopowe zapalenie skóry, łuszczyca czy kontaktowe zapalenie skóry? Czy zauważyliście poprawę stanu skóry po zastosowaniu maści, kremu lub roztworu? Jak długo trwała poprawa i czy zmiany nie wracały po odstawieniu leku?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Mam problem skórny w i na prawym uchu – dziwne miejsce, ale właśnie tam skóra puchnie, choć nie ma żadnej infekcji. Chodziłam z tym po lekarzach, pewnie z 18 różnych specjalistów, i dopiero ostatni z nich przepisał mi Momecutan – zupełnie przypadkiem, tak po prostu, żeby spróbować. I szczerze? Nic wcześniej nie działało tak dobrze!

Teraz, jak tylko poczuję, że coś się zaczyna dziać, od razu smaruję i opuchlizna się cofa. Po tylu latach bólu i frustracji mieć tak proste rozwiązanie to naprawdę ulga.

Mam rogowacenie mieszkowe i skóra na nogach tak mi się zaogniła, że aż bolało mnie zakładanie spodni. Poszłam do lekarza i przepisał mi wtedy Momecutan w postaci emulsji – wykupiłam od razu. Już po trzecim użyciu te wszystkie grudki prawie całkiem zniknęły, a po czterech dniach nogi były prawie gładkie.

A zapomniałabym – swędzenie i ból zniknęły już po pierwszym użyciu. Teraz stosuję ten preparat również na ramionach (z tyłu), pośladkach i udach i zero skutków ubocznych. Wiadomo, blizn po grudkach to nie usuwa, ale w ogóle mi to nie przeszkadza. Już nie mogę się doczekać nóg gładkich jak masełko :smiley:

Używam tego na łagodne objawy egzemy. Co jakiś czas – raz jest spokój przez kilka dni, innym razem przez tygodnie albo nawet miesiące – pojawia mi się egzema wewnątrz uszu, za uszami, przy linii włosów, a nawet w brwiach.

Jak tylko zobaczę pierwsze oznaki suchej, łuszczącej się skóry, od razu smaruję Momecutanem to miejsce. Po 1–2 dniach wszystko znika, skóra wygląda normalnie i nic już nie widać. Stosuję tylko wtedy, kiedy trzeba. Działa rewelacyjnie!