Opinie Nolpaza

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Nolpaza w leczeniu schorzeń związanych z nadkwasotą żołądkową? Czy zauważyliście poprawę objawów, takich jak zgaga, refluks czy ból żołądka? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, np. bóle brzucha, nudności, wzdęcia czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub zmagających się z podobnymi dolegliwościami.

Mam chorobę refluksową przełyku. Nie mogłam jeść praktycznie nic. Na izbie przyjęć przepisano mi Nolpazę, po czym ból ustąpił. Zmieniłam swoją dietę radykalnie i stopniowo odstawiłam Nolpazę. Wcześniej próbowałam leków takich jak Ranigast, Nexium i Polprazol, jednak postanowiłam ich nie stosować i skupić się na diecie. Teraz jem produkty o niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów, bez soli, bez cukru, unikam jedzenia typu fast food, mrożonek i żywności wysoko przetworzonej. Schudłam i czuję się świetnie, nie mam już bólu. Dodatkowo unikam dymu tytoniowego. Gdy początkowo przepisano mi te leki, żaden mi nie odpowiadał. Uważam, że hamowanie naturalnych procesów organizmu nie jest najlepszym rozwiązaniem, dlatego teraz dbam o to, co jem.