Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Norprolac w leczeniu podwyższonego poziomu prolaktyny? Czy zauważyliście spadek prolaktyny w badaniach, poprawę cyklu miesiączkowego, owulacji, libido albo ogólnego samopoczucia? Jak Norprolac wpłynął na objawy takie jak brak miesiączki, mlekotok, bóle głowy czy problemy z zajściem w ciążę? Ciekawi mnie też, jak organizm reagował na początek terapii – czy pojawiały się skutki uboczne, np. nudności, zawroty głowy, senność, spadki ciśnienia, bóle głowy albo problemy ze snem, i czy z czasem one mijały. Jak wyglądało u Was zwiększanie dawki – czy było stopniowe i dobrze tolerowane? Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero zaczynają leczenie Norprolac albo zastanawiają się, czego mogą się realnie spodziewać w pierwszych tygodniach i miesiącach terapii.
Stosuję Norprolac od kilku miesięcy, więc dorzucę swoją opinię, może komuś się przyda. U mnie lek został włączony z powodu wysokiej prolaktyny, braku regularnych miesiączek i fatalnego samopoczucia – ciągłe zmęczenie, zero libido, huśtawki nastroju. Już przed leczeniem czułam, że „coś hormonalnie nie gra”, a wyniki tylko to potwierdziły.
Początek nie był super łatwy, nie będę lukrować. Przez pierwsze dni miałam lekki zawrót głowy, nudności i takie dziwne uczucie otumanienia, szczególnie wieczorem po tabletce. Bałam się, że tak już zostanie, ale po około 1–2 tygodniach organizm wyraźnie się przyzwyczaił i większość objawów minęła. Bardzo pomogło powolne zwiększanie dawki, bez pośpiechu.
Po około miesiącu zobaczyłam pierwsze efekty – prolaktyna zaczęła spadać, a ja poczułam się „normalniejsza”. Wróciła energia, poprawił się nastrój, a po kilku tygodniach cykl zaczął się regulować. Dla mnie ogromna różnica, bo wcześniej wszystko było rozjechane. Plus za to, że lek bierze się raz dziennie, najlepiej wieczorem – wtedy ewentualne skutki uboczne są mniej odczuwalne.