Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Anapran? Czy zauważyliście poprawę w łagodzeniu bólu, stanów zapalnych lub gorączki? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak dolegliwości żołądkowo-jelitowe, bóle głowy czy reakcje skórne? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!
Niedawno zaczęłam nową pracę jako kasjerka. Zaczęłam odczuwać ból po tym, jak musiałam podnosić ciężkie zgrzewki wody i inne ciężkie produkty. Ból koncentrował się w dolnej części pleców. Chodziłam do kręgarza i po wizycie czułam ulgę, ale tylko do momentu, gdy wracałam do pracy.
Oceniłabym ten ból na 7 w skali od 1 do 10 – był ostry, kłujący, wręcz rozrywający w dolnej części pleców. Bolało mnie nawet przy głębokim oddechu. Dziś po raz pierwszy wzięłam Anapran przed pracą i mój ból pleców praktycznie zniknął. Mogłam swobodnie się poruszać, bez dyskomfortu. Jestem bardzo zadowolona z efektów!
Trzy tygodnie temu mój ból pleców nagle przerodził się w najgorszy ból, jaki kiedykolwiek czułem – i mówię to zupełnie poważnie. Żeby zobrazować sytuację: mam 24 lata, złamałem żebra, nogi i ręce i mogłem się z tego śmiać, ale to mnie kompletnie rozbiło. Leżałem na podłodze w pozycji embrionalnej i płakałem.
Okazało się, że mam dwa przepuklinowe dyski, z czego jeden mocno uciska nerwy, przez co straciłem 70% czucia w prawej nodze.
Teraz biorę Anapran, dwa Tramadole, dwa paracetamole i jeden Ondansetron. Ciężko mi ocenić samo działanie Anapranu, bo stosuję go razem z innymi lekami, ale jako całość pomagają mi przetrwać. Dzięki nim życie jest bardziej znośne, dopóki nie będę mógł przejść operacji.