Opinie Opatanol

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Opatanol w leczeniu alergicznego zapalenia spojówek? Czy zauważyliście wyraźną poprawę w łagodzeniu objawów takich jak świąd oczu, zaczerwienienie, łzawienie, pieczenie albo uczucie piasku pod powiekami? Po jakim czasie od rozpoczęcia stosowania kropli pojawiła się ulga i czy efekt utrzymywał się przez cały dzień przy regularnym zakraplaniu? Czy u kogoś wystąpiły działania niepożądane, np. pieczenie po zakropleniu, chwilowe zamglenie widzenia, suchość oka, ból głowy albo dziwny posmak w ustach? Interesuje mnie też, jak Opatanol sprawdza się przy dłuższym stosowaniu w sezonie pylenia i czy porównywaliście go z innymi kroplami przeciwalergicznymi. Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które zmagają się z alergią oczu i zastanawiają się nad wyborem odpowiednich kropli.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

U mnie alergia objawia się głównie silnym swędzeniem oczu, zaczerwienieniem i łzawieniem, szczególnie wiosną, kiedy zaczynają pylić trawy i drzewa. Po zakropleniu Opatanolu uczucie swędzenia znika dość szybko, a oczy przestają być tak przekrwione i podrażnione. Dużym plusem jest to, że efekt utrzymuje się przez wiele godzin i nie muszę co chwilę sięgać po kolejną dawkę. Na początku odczuwałam lekkie pieczenie zaraz po zakropleniu, ale było ono krótkotrwałe i szybko mijało, więc nie uznałam tego za coś problematycznego. Nie zauważyłam u siebie żadnych poważniejszych skutków ubocznych ani pogorszenia widzenia. W porównaniu do zwykłych kropli „nawilżających” różnica jest ogromna, bo Opatanol faktycznie działa na przyczynę alergii, a nie tylko chwilowo łagodzi objawy.