Jakie są Wasze doświadczenia z stosowaniem leku Probella? Czy zauważyliście poprawę w leczeniu objawów endometriozy, takich jak ból czy dyskomfort? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład zmiany w cyklu menstruacyjnym, bóle głowy, nudności czy zmiany nastroju? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!
Biorę Probella już od ponad 8 miesięcy i mogę powiedzieć, że w moim przypadku to był strzał w dziesiątkę. Przed rozpoczęciem leczenia miałam bardzo silne bóle podczas miesiączki, do tego plamienia między cyklami i uczucie ciągłego „ciągnięcia” w dole brzucha. Diagnoza: endometrioza. Ginekolog zaproponował właśnie ten lek i szczerze mówiąc, na początku byłam sceptyczna, bo to jednak hormon, a wcześniej miałam złe doświadczenia z antykoncepcją.
Po pierwszym miesiącu zauważyłam wyraźną poprawę – mniej bólu, cykl się wyciszył, zero plamień. Efekty uboczne? W moim przypadku praktycznie żadne – trochę bólu głowy na początku i lekkie pogorszenie cery, ale po 2–3 miesiącach wszystko się unormowało. Nie przytyłam, libido w porządku, nastrój stabilny.