Opinie Rupafin

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Rupafin? Czy zauważyliście poprawę w łagodzeniu objawów alergicznego zapalenia błony śluzowej nosa, takich jak kichanie, wydzielina z nosa czy swędzenie oczu? Czy lek okazał się skuteczny w leczeniu pokrzywki? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład senność, bóle głowy, suchość w jamie ustnej czy zmęczenie? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Dzisiaj dałam małemu 2,5 ml pierwszej dawki Rupafinu i się przeraziłam – dziecko nagle osłabło, jakby było “zamroczone”. Nie chciał już jeździć na rowerze, szurał nogami i powiedział tylko “nie mam siły”. Byłam przestraszona, myślałam, że może coś go łapie, ale wieczorem wróciła mu energia, jakby nic się nie działo. Wtedy skojarzyłam to z Rupafinem.

Nie dałam drugiej dawki na noc, bo zwyczajnie się bałam. Do alergologa idziemy we wtorek. Co byście zrobiły na moim miejscu? Macie jakieś doświadczenia z tym lekiem?

Starszy u nas kiedyś brał Rupafin na katar sienny i był zadowolony, ale miał wtedy 14 lat.

No to nie wiedziałam, że u dziecka mogą być takie objawy. Na mnie Rupafin nie działa a na mojego męża tak. Nie stosowałam nigdy u córki jak była mała. Ona dostawała hitaxe.