Opinie Sertranorm

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Sertranorm w leczeniu depresji, zaburzeń lękowych, zespołu stresu pourazowego czy zaburzeń obsesyjno-kompulsyjnych? Czy zauważyliście poprawę w objawach oraz jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak nudności, bezsenność, zmiany masy ciała czy zmiany nastroju? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Mam na imię Karol i przez większość swojego dorosłego życia zmagałem się z niepokojem i depresją. Czuję, że te problemy zaczęły mnie ograniczać - straciłem zainteresowanie życiem społecznym, trudno było mi koncentrować się na pracy. Kiedy zdecydowałem się porozmawiać o tym z moim lekarzem, zasugerował mi lek o nazwie Sertranorm. Początkowo byłem nieco nieufny, słyszałem różne historie o antydepresantach, ale byłem na tyle zdesperowany, że zdecydowałem się go wypróbować.

Początkowo były trudności. Przez pierwsze dwa tygodnie miałem uczucie suchości w ustach, a moje emocje wydawały się nieco stłumione. Ale z czasem te skutki uboczne zaczęły ustępować. Po około miesiącu zauważyłem, że mój nastrój zaczyna się stabilizować. Czułem się mniej napięty, mniej zmartwiony. Zacząłem ponownie cieszyć się rzeczami, które kiedyś uwielbiałem - czytaniem, chodzeniem na długie spacery, spędzaniem czasu z przyjaciółmi.

To nie znaczy, że Sertranorm całkowicie rozwiązał moje problemy. Nadal mam dni, kiedy czuję się przygnębiony lub zaniepokojony. Ale teraz są to wyjątki, a nie reguła. Dzięki temu lekowi jestem w stanie lepiej zarządzać moim stanem psychicznym i cieszyć się życiem, zamiast być ciągle przytłoczonym moimi lękami i obawami. Jestem wdzięczny, że dostałem drugą szansę na prawdziwe życie.