Jak oceniacie efekty stosowania Sioforu i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z cukrzycą typu 2 lub kontrolujących masę ciała – każda historia ma znaczenie!
Jako osoba cierpiąca na cukrzycę typu 2, zależało mi na znalezieniu odpowiedniego leku, który pomógłby mi kontrolować mój poziom cukru we krwi. Siofor wydawał się być dobrą opcją, a początkowo wszystko szło dobrze. Mój poziom cukru we krwi był stabilny, a moje samopoczucie poprawiło się. Jednak po kilku miesiącach zauważyłem, że zaczynam cierpieć na nieprzyjemne skutki uboczne, takie jak ciągłe nudności i biegunka. Pomimo mojej najlepszej woli, nie byłem w stanie z tym żyć. Po konsultacji z lekarzem zdecydowaliśmy się na zmianę leku. Moje doświadczenie z Sioforem było mieszane. Z jednej strony pomógł mi kontrolować poziom cukru we krwi, ale z drugiej strony skutki uboczne były dla mnie zbyt uciążliwe. Pamiętajcie, że każdy reaguje inaczej na leki, więc mimo mojego doświadczenia, Siofor może być dla was dobrą opcją.
Brałem Siofor przez kilka lat, a jedynym skutkiem ubocznym była biegunka występująca 1–2 razy dziennie. Lek utrzymywał mój poziom cukru we krwi na poziomie około 100 mg/dL. W końcu schudłem około 27 kg i nie mam już cukrzycy, mimo że moja babcia i matka chorowały na cukrzycę typu 2 i przyjmowały insulinę, a mój brat obecnie na nią choruje.